Home Vijesti Mladić (22) u Zadru uhićen zbog sumnje da je silovao Norvežanku: Neće...

Mladić (22) u Zadru uhićen zbog sumnje da je silovao Norvežanku: Neće u istražni zatvor, nego može biti doma

354
0

Zbog sumnje da je silovao 20-godišnju norvešku državljanku u jednom gradu na podružju zadarske županije, policija je uhitila i kazneno prijavila 22-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon njegova ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru otvorilo je protiv njega istragu zbog sumnje u teški oblik kaznenog djela silovanja, tereteći ga da je to nedjelo počinio “na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način”, za što je zakonom zapriječena zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Tužiteljstvo je potom predložilo nadležnom sucu istrage Županijskog suda u Zadru da osumnjičenom 22-godišnjaku odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Međutim, sudac istrage samo je djelomično uvažio njihov prijedlog te mu je odredio istražni zatvor, ali u njegovu domu. To znači da osumnjičeni za silovanje nije završio u zatvoru nego bi mjesec dana trebao provesti iza zatvorenih vrata vlastitoga doma.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru najavilo je, kako su danas priopćili, da će se žaliti na tu odluku suca istrage. U kratkom priopćenju naveli su kako “postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 9. srpnja 2022. počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu 20-godišnje norveške državljanke u jednom gradu na području Zadarske županije”.

Istraga protiv njega pokrenuta je “zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv spolne slobode odnosno teško kazneno djelo protiv spolne slobode opisano po čl. 154. st. 2. u svezi st. 1. toč. 3. i čl. 153. st. 2. Kaznenog zakona.”

Previous articleZavršena istraga o tragičnoj smrti influencerice Kristine Đukić (21)
Next articleRijeka – Djurgardens: ‘Bitno je u prvoj utakmici napraviti prvi korak’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here