Home Vijesti Mopedom se vozikao iz Opatije prema Matuljima s 2,96 promila!

Mopedom se vozikao iz Opatije prema Matuljima s 2,96 promila!

594
0

U subotu, 26. lipnja, vozača mopeda su na Kvarnerskoj cesti, oko 11.50 sati, zaustavili službenici mobilne jedinice prometne policije s koncentracijom alkohola od 2,96 promila
FOTO: Ilustracija

Prošlog vikenda policija je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.

Tijekom nadzora evidentirano je ukupno 361 prometni prekršaj i to: 83 prekršaja prekoračenja brzine, 58 nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, kao i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava. Uz navedene, zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 160 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 192 km/h izmjerena je u nedjelju, 27. lipnja, u 16.26 sati na autocesti A6 ,kod vijadukta Osojnik, na području Vrbovskog. Radarskim uređajem evidentirano je osobno vozilo marke Mercedes, kutinskih registarskih oznaka, dok se navedenom brzinom kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h na tom dijelu prometnice.

Najveća koncentracija alkohola od 2,96 g/kg izmjerena je u subotu, 26. lipnja, 56-godišnjem vozaču na Kvarnerskoj cesti. Službenici mobilne jedinice prometne policije su ga zaustavili oko 11.50 sati dok je upravljao mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Opatije prema Matuljima. Prilikom postupanja utvrđeno je da osim pod utjecajem alkohola, vozilom upravlja i bez važeće vozačke dozvole.
Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u policijske prostorije. Po završetku postupanja, poradi počinjenih prekršaja sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna od 11 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom AM kategorije na rok od šest mjeseci.

Inače, od ukupno 135 alkotestiranih vozača, kod 29 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, njih deset. Što se tiče koncentracija, 15 vozača je evidentirano s koncentracijom s 0,51 do 1,00 g/kg, šest ih je u sklupinama od 1,01 do 1,50 g/kg i s 1,51 g/kg i više, dok su dva vozača evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje, a njih četiri test na droge.

Previous articleForum mladih SDP-a osudio antivaksersku medijsku konferenciju pred dvoranom Zamet
Next articleVIDEO: Ovo može samo Modrić, pogledajte kako je zabio vanjskom na treningu uoči Španjolske!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here