Home Vijesti Moranjak na aktualnom satu PGŽ: Zašto županija ne proglasi autonomiju?

Moranjak na aktualnom satu PGŽ: Zašto županija ne proglasi autonomiju?

1484
1

Član županijske skupštine Zlatko Moranjak (Lista za Rijeku) na jučerašnjem je županijskom aktualnom satu od župana Komadine zatražio stav po pitanju regionalne autonomije, nakon ulaska Hrvatske u EU, zatraživši i informaciju koje se županijsko tijelo bavi tim pitanjem.
– Rijeka i Županija Primorsko-goranska su sustavno uništavane i zapostavljane od 1946. – 1990. godine, zapostavljane i u bivšoj državi, a od 1990. potpuno uništene. Županija o ničemu ne odlučuje, a o sadašnjoj državi ovise baš svi ključni razvojni projekti, od LNG terminala do razvoje luke, aerodroma, koksare i turizma. Razmišlja li ili radi li itko u županiji na projektu autonomije naše regije, posebno kada se ima u vidu skori pristup Hrvatske u EU te činjenica da su u susjednoj Istri već dosta odmakli po tom pitanju.

Župan Zlatko Komadina odgovorio mu je da je u pravu po pitanju centralizacije koja onemogućava regionalni napredak te ustvrdio da u Županiji ne mogu razmišljati u tom smjeru zbog Ustava RH koji je predvidio sadašnji oblik ustroja lokalne samouprave ali će se i dalje radi na decentralizaciji HR.

Previous articleAustrijski istražitelji nisu zadovoljni hrvatskim istražnim organima
Next articleĐalović sigurno spreman, Lisjak možda

1 COMMENT

  1. autonomija da ali gradu Rijeci, koji bi trebao imati status kao Zagreb kakav ima. Ovako županija samo isisava novac iz Rijeke a gradu se ništa ili malo vraća od te županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here