Home Vijesti Muškarac u SAD-u silovao curicu. Zatrudnila je. U svojoj saveznoj državi ne...

Muškarac u SAD-u silovao curicu. Zatrudnila je. U svojoj saveznoj državi ne može pobaciti!

354
0

Muškarac (27) je u američkoj saveznoj državi Ohio optužen za silovanje djevojčice (10) koja zbog najnovije odluke Vrhovnog suda nije mogla pobaciti u svojoj saveznoj državi, prenosi BBC. Gershon Fuentes jučer se pojavio na sudu u gradu Columbusu. Američki predsjednik Joe Biden je u govoru u Bijeloj kući govorio o slučaju.

Podsjetimo, milijuni žena izgubili su dugogodišnje ustavno pravo na pobačaj nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a u lipnju. U govoru prošlog petka u kojem je osudio tu presudu, predsjednik Biden je pokrenuo izvješće o djetetovu slučaju, ljutito rekavši: “Zamislite da ste ta djevojčica!”

Nekoliko sati nakon odluke Vrhovnog suda, zakonodavci u Ohiju zabranili su pobačaje nakon šest tjedana, bez iznimke za žrtve silovanja ili incesta. Prema navodima lokalnih medija, dijete je bilo trudno šest tjedana i tri dana. Optuženi je priznao da je silovao djevojčicu, a to je potvrdila i DNA analiza.

Fuentes je državljanin Gvatemale te je ilegalno u SAD-u, prenosi Fox News citirajući nepoznat izvor. Ako bude osuđen, prijeti mu doživotna robija. Slučaj je prvi put predstavljen javnosti 1. srpnja s nekoliko detalja u IndyStaru. Dok su se drugi mediji trudili potvrditi priču, istaknuti republikanci počeli su dovoditi u pitanje njezinu istinitost.

Među skepticima je bio kongresmen Jim Jordan, republikanac iz Ohija, koji je na Twitteru objavio da je priča “još jedna laž”. Tvit je u međuvremenu obrisan.

Previous articleBlažević definitivno izgubio većinu u Kazališnom vijeću, hoće li ga spasiti HDZ?
Next articleOvo su mogući suparnici Dinama u 3. pretkolu Lige prvaka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here