Vijesti

Najavljena manifestacija “Gremo na Učku”

Najavljena manifestacija “Gremo na Učku”

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je press konferencija na kojoj je najavljena manifestacija povodom Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom „Gremo na Učku“ koja će se održati u nedjelju 6. svibnja 2018. godine. Događaj organizira Savjet mladih Primorsko-goranske i Istarske županije.

„Cilj manifestacije je na moderan i mladima zanimljiv način prigodno obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom kroz promociju vrijednosti antifašizma i njegove ostavštine ali i revitalizaciju tradicionalnih manifestacija kao što je „Marš na Učku“, a ovom manifestacijom spojit će se edukacija i zdrav život“, rekao je predsjednik Savjeta mladih PGŽ Kristijan Čarapić.

Uz predsjednika Savjeta mladih PGŽ Kristijana Čarapića na pressu su sudjelovali i Vili Rosanda kao jedan od organizatora i članica Savjeta mladih Grada Pule Erika Filiplić.

Pozvali su sve ljubitelje netaknute prirode, svježeg zraka, dobre zabave i društva da se odazovu u nedjelju na manifestaciju.

U svrhu promocije tradicionalnih manifestacija te promocije zdravog i aktivnog života organizirat će se dva centralna punkta s kojih će svi zainteresirani započeti uspon na Učku. Punkt s Istarske strane i sa strane Primorsko-goranske županije, s ciljem okupljanja na centralnom platou ispred bivšeg odmarališta INA-e na Učki. Također, bit će i prigodna zakuska te koncert „The Night Express Banda“.

„Staza je lagana, dobrodošli su svi – djeca, mladi, stariji i umirovljenici, sportaši i rekreativci. Povratak je predviđen za 18 sati, a organizirat ćemo i prijevoz autobusima. Želimo okupiti sve generacije, sportašice i sportaše, rekreativce, te oživljavajući tradiciju približiti građanima Europu, a Europi ovaj kraj na najzdraviji način.“ zaključila je Filiplić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.