Home Vijesti Nakon paklenih vrućina očekuje nas žuta kiša!

Nakon paklenih vrućina očekuje nas žuta kiša!

340
0

Kiša koja će pasti potkraj tjedna bit će žute boje. Pa u svakom slučaju pripazite da skinete na vrijeme što sušite na zraku. A što se boje tiče, ne morate zbog tog fenomena previše brinuti, kiša će biti žuta zbog pijeska, prenosi N1 prognozu meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Nad našim krajevima u prizemlju je ujednačeno polje sniženoga tlaka, a visinsko strujanje je jugozapadnoga smjera i po visini pritječe topli saharski zrak. Upravo on sa sobom nosi i veće količine saharskog pijeska.

Danas će vrijeme biti sunčano i vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Uz umjeren i jak razvoj oblaka ponekog lokalnog pljuska može biti poslijepodne u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla, uglavnom po kotlinama Gorskog kotara i Like.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jugoistočni, a na jugu navečer sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 29 i 34 stupnja Celzija.

U unutrašnjosti će u nastavku tjedna biti sunčano toplo i vruće vrijeme. Temperatura zraka u porastu, a najviša i do 38°C. U petak navečer očekujemo prodor nestabilnog zraka sa sjeverozapada uz pljuskove, grmljavinu, jake udare vjetra i pad temperature zraka.

Mjestimice u unutrašnjosti u međurječju Save i Drave moguća je tuča, navodi u nastavku Lipovšćakove prognoze N1.

Na Jadranu pretežno sunčano uz slabe vjetrove južnog kvadranta. Tople noći s temperaturama oko 22 stupnja.

Najviše dnevne temperature oko 33, u dalmatinskom zaleđu do 37 stupnjeva Celzija. U petak navečer na sjevernom Jadranu naoblačenje, grmljavinski pljuskovi i bura. Neverini uz buru će se brzo sa sjevernog premještati prema južnom Jadranu. Više kiše past će u Istri i na Kvarneru.

Previous articleHRT gasi emisiju Kod nas doma Uršule Tolj
Next articleStravično proročanstvo Babe Vange: Evo što je predvidjela do kraja 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here