Home Mozaik Nakon Queen Victorije u Rijeka stigao Seven Seas Explorer

Nakon Queen Victorije u Rijeka stigao Seven Seas Explorer

742
0
foto: facebook
foto: facebook

Odmah dan nakon dolaska kruzera “Queen Victoria” Rijeka je ugostila još jedan kruzer. Iz Dubrovnika stiže “Seven Seas Explorer”, kompanije Regent Seven Seas Cruises, koja je poznata po luksuznim aranžmanima, a već je u 2017. godini bila u Rijeci s brodom “Seven Seas Voyager”, javljaju Brodovi u Rijeci

“Explorer” je izgrađen 2016. godine u talijanskom Fincantieriju, kada je i ušao u službu. Dugačak je 223, a širok 21 metar. Na ovakvim luksuznim brodovima omjer putnika i posade vrlo je malen pa tako brod ugošćuje 750 putnika o kojima brinu 552 člana posade. Smještaj je isključivo u apartmanima s balkonima, a najveći od njih (Regent suit) ima čak 413 metara kvadratnih prostora.

Interijer broda na svakom koraku odiše luksuzom. Ukrašen je ogromnim količinama talijanskog Carrara mramora i kamena. Značajne količine zlatnog lista koristio je brodograditelj Fincantieri, kako bi se doprinijelo bogatstvu i luksuzu, a većina lustera je od češkog kristala.

Iz svega je vidljivo da ova putovanja nisu za svakoga, a njihova pojedinačna cijena nije ispod 10.000 eura. Rijeka ima tu čast biti među 11 odabranih luka putovanja koje nosi naziv “10 noći od Rima do Venecije”, a još je veća čast imati naslovnu sliku putovanja, upravo s našeg područja.
Naime, na službenoj stranici kompanije, upravo su Brseč i Rijeka poslužili kao najava ovog putovanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here