Home Mozaik Zlatko Vicić nagrađen za ulogu Wande na 17. međunarodnom festivalu dječjih kazališta...

Zlatko Vicić nagrađen za ulogu Wande na 17. međunarodnom festivalu dječjih kazališta u Banja Luci

752
0

Na 17. međunarodnom festivalu dječjih kazališta u Banja Luci, Zlatko Vicić nagrađen je za ulogu Wande LaVande u istoimenoj predstavi autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc.
Predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka izvedena je dvaput na samom početku festivala pred prepunim gledalištem i osvojila je srca publike, ali i stručnog žirija kojeg su činili Alek Rodić iz Beograda, Rade Simović iz Banja Luke i Jaroslaw Antonjuk iz Poljske. U selekciji festivala sudjelovalo je 13 kazališta iz različitih zemalja, Poljske, Gvatemale, Rusije, Italije, Crne Gore, Turske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske i Wanda LaVanda kao jedina predstava iz Hrvatske.
Wanda LaVanda gostovala je po cijeloj Hrvatskoj, na mnogim domaćim, ali i inozemnim festivalima. Zlatko Vicić za istu ulogu već je nagrađen na Međunarodnom lutkarskom festivalu PIF (Zagreb) i Assiteju, Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade (Čakovec) u 2017. godini te je dobitnik Godišnje nagrade Grada Rijeke za impresivnu interpretaciju ovčice Wande. Gradsko kazalište lutaka Rijeka s Wandom LaVandom predstavilo se i u Sloveniji, Mađarskoj i Iranu.
Uz Zlatka Vicića, u predstavi sudjeluju glumice-lutkarice Petra Šarac i Andrea Špindel, a uz autoricu Tondini i redateljicu Dolenc autorsku ekipu čine i kreatorica lutaka, scenografije, kostima i lutkarska tehnologinja Luči Vidanović, skladateljice Anita Valo i Meri Jaman te oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić.
Predstava Wanda LaVanda može se pogledati 18., 19. i 20. listopada u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.

Previous articleNakon Queen Victorije u Rijeka stigao Seven Seas Explorer
Next articleŽupan Komadina: Krajnji rok za reakciju Vlade prema 3.maju, a Skupština Uljanika mora smijeniti upravu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here