Home Mozaik Nasljednica bogataša se odrekla 4 milijarde radi “pravednosti”: “Ne bih mogla biti...

Nasljednica bogataša se odrekla 4 milijarde radi “pravednosti”: “Ne bih mogla biti sretna”

108
0

Ova 29-godišnjakinja je ženski potomak Friedricha Engelhorna, osnivača kemijskog diva

Odriče se nasljedstva od 4 milijarde eura jer “ne bih mogla biti sretna” i zbog pitanja “poštenja”. Priča je to o 29-godišnjoj Marlene Engelhorn, Austrijanki i ženskom potomku Friedricha Engelhorna, koji je utemeljio kemijski div BASF. Njezina baka zauzima 687. mjesto na ljestvici najbogatijih ljudi na svijetu koju je načinio časopis Forbes, a odbijeno nasljedstvo predstavlja 90 posto onoga što joj pripada. Ali Marlene nije briga: to nije ono što donosi sreću. Baš suprotno.

Djevojka, koja studira njemački jezik i književnost u Beču, za njemačke i austrijske medije je objasnila  da se kod odbijanja svote “ne radi o volji, nego o poštenju”. “Nisam učinila ništa da dobijem ovo nasljedstvo”, istaknula je, dodavši da je to bila “čista sreća dobivena na lutriji rođenjem”.

Nadalje, po mišljenju mlade žene, previše novca riskira da postane problem, a ne prednost, jer pretjerano bogatstvo može dovesti do napetosti, problema i nesporazuma, a ne rješenja.

Previous articleSin je umro, a njegovi roditelji od nevjeste traže da vrati vjenčane darove: “Imaš drugog čovjeka, ne zaslužuješ ništa od nas”
Next articleZašto pucaju ljubavne veze? 6 najomraženijih (partnerovih) karakteristika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here