Home Mozaik Sin je umro, a njegovi roditelji od nevjeste traže da vrati vjenčane...

Sin je umro, a njegovi roditelji od nevjeste traže da vrati vjenčane darove: “Imaš drugog čovjeka, ne zaslužuješ ništa od nas”

128
0

Vrlo teška priča koja nema konačan odgovor. Ispovijed žene na društvenim mrežama dospio je u javnost. “Moj muž i ja smo bili zaljubljeni…

Tragedija nakon velikog veselja: vjenčanje, potom smrt sina i sada su odnosi toliko narušeni da njegovi roditelji traže povrat svadbenih darova koje su dali za svog voljenog sina i nevjestu. Još jedna vrlo posebna priča pojavila se na društvenim mrežama, ispričana je na internetu i sada je u javnoj domeni. Sve počinje od vjenčanja, koje se održalo pred sedam godina. Njih dvoje voljeli su se 13 godina prije tragedije. “Moj muž i ja smo bili par devet godina”, kaže mladenka. Vjenčali su se i nakon četiri godine je njen muž  umro. “Nikada nije imao izvrstan odnos sa svojim roditeljima i uvijek je bio vrlo jasan u vezi s tim”, objasnila je mlada žena.

Snaha je za Reddit izjavila da ponovno gleda oko sebe, nadajući se da će pronaći novu ljubav. “Počela sam se viđati s nekim novim u posljednjih godinu dana i oni očito time nisu zadovoljni”, objasnila je. Sve je postalo ono ‘Zašto bi on dobio išta od našeg sina?’“ No, situacija se još pogoršala kada su njih dvoje od nevjeste počeli tražiti povrat vjenčanih darova. “Njegovi su me roditelji nazvali i tražili da vratim sve vjenčane darove koje smo dobili na našem vjenčanju jer tvrde da oni nisu moji, pogotovo neki, poput nakita, koji su nekad pripadali njegovoj majci.”

Bila sam u braku s njihovim sinom, oboje smo radili, zajedno gradili život i svi darovi koje smo dobili tijekom braka ili stvari kupljene novcem koji smo zaradili nisu njihovo vlasništvo. Njegova majka je maltretirala i zvala moju obitelj, a bilo je i stalnih poziva do te mjere da se doveo u pitanje odgoj koji mi je dala moja pokojna majka.” Dugotrajni napadi kulminirali su ovako, velikim pitanjem: “Svi članovi moje obitelji smatraju da je degutantno činiti ovo sinovoj udovici, ali pokušajmo ih razumjeti jer su doživjeli veliki gubitak, kao i ja, što mi je činiti?”.

Pitanje ne nalazi jednostavne odgovore, pogotovo ne iscrpne. No, čini se da je rašireno mišljenje da dar ostaje dar i kad ga jednom date, ne možete ga tražiti natrag: “Ono što je otišlo, otišlo je, ne može se darove tražiti natrag. Ako su bili sretni u trenutku kad su ti ih dali, to je tako. Pokušaj im to objasniti”, kaže jedan korisnik. Ipak, mnogi smatraju da je bolje vratiti sve: “Pusti materijalne stvari, vrati sve i pokušaj razumjeti bol.” 

Što biste vi napravili?

Previous articleNepravedan mir u Ukrajini uvod u novi veliki rat u Europi!
Next articleNasljednica bogataša se odrekla 4 milijarde radi “pravednosti”: “Ne bih mogla biti sretna”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here