Home Vijesti Nestanak Danke Ilić: Agonija i nada u Banjskom Polju

Nestanak Danke Ilić: Agonija i nada u Banjskom Polju

252
0
MixCollage 30 Mar 2024 10 50 PM 8868

Intenzivna potraga: Spasilački timovi pregledaju kanale u potrazi za tragovima

Nestanak Danke Ilić (2) i dalje je glavna vijest koja je potresla, ali i podigla Srbiju na noge. Očajnička potraga za djevojčicom dovela je spasilačke timove do pregledavanja kanala dugih oko 10 kilometara u nadi da će pronaći bilo kakav trag koji bi doveo do kraja istrage. Međutim, mještani koji godinama žive u ovom selu izražavaju svoju bojazan. Mještani sugeriraju da svaka jama u okruženju može biti ključna za razumijevanje smjera istrage.

Policija je detaljno istražila tunel, odnosno podzemni kanal koji prolazi kroz dvorište zbora, ali prema riječima lokalnih stanovnika, postoji niz drugih kanala koji vode do jezera. Spekulira se o mogućnosti da je dijete moglo završiti u jednom od tih kanala. To je jedan od najgorih scenarija u ovom slučaju.

Bez odgovora: Otežavajući činjenični nedostatak u istrazi

Kanal o kojem se govori je potpuno osiguran, tvrde mještani, sugerirajući da dijete nije moglo samostalno ući tamo. Ipak, nedostatak konkretnih informacija i dalje ostavlja mnoga pitanja otvorenima.

Osiguranje poklopca na šahtu je dovoljno čvrsto da odrasla osoba ne može samostalno otvoriti betonski poklopac. Ta činjenica izaziva dodatne sumnje i nedoumice. Što se krije iza nestanka ovog djeteta ostaje tajna koja muči cijelu zajednicu.

Novinar Kurira obišao je područje u Banjskom Polju gdje, prema riječima mještana, kroz dvorište zbora gdje je zadnji put viđena Danka prolazi podzemni tunel. Nadaju se da će se ubrzo pronaći rješenje ovog slučaja i da će agonija koja traje već peti dan završiti s nadom i olakšanjem za obitelj i zajednicu.

Nestanak Danke Ilić je aktivirao sustav “Nađi me”

Podsjetimo, u Srbiji je prvi put aktiviran sustav “Nađi me”. U utorak, 27. ožujka, u Banjsko Polje stiglo je više stotina policajaca koji su prvog dana od nestanka djevojke pretražili svaki dio u blizini ribnjaka uz pomoć mještana. Stručni timovi nastavljaju raditi na rasvjetljavanju okolnosti nestanka dok cijela zajednica drži palčeve i nada se najboljem ishodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here