Home Vijesti Nezavisno istraživanje objavilo procjenu preminulih ruskih vojnika u Ukrajini

Nezavisno istraživanje objavilo procjenu preminulih ruskih vojnika u Ukrajini

252
0
Ukrajinski vojnik kraj uništenog ruskog vozila

Najmanje 9.311 ruskih vojnika umrlo je otkako je Rusija pokrenula svoju invaziju na Ukrajinu prije devet mjeseci, prema neovisnoj istrazi koju su zajednički proveli Ruski servis BBC-ja i neovisna ruska novinska kuća MediaZona.

Broj poginulih, koji je u petak objavio BBC, uključuje samo službeno potvrđene žrtve, što znači da bi stvarni broj gubitaka Rusije u sukobu do danas mogao biti i dvostruko veći od tog broja, rekao je britanski javni servis.

Broj nenadoknadivih gubitaka Rusije, odnosno brojka koja uključuje teško ozlijeđene i nestale, mogao bi doseći 100.000 ljudi, rekao je BBC.

Među onima koje je BBC uključio u brojanje je 326 muškaraca koji su pozvani tijekom nedavne ruske mobilizacije. Najmanje 35 njih umrlo je prije nego što su mogli biti raspoređeni na prve crte bojišnice “najčešće zbog srčanih problema, nesreća ili zlouporabe alkohola”, stoji u izvješću.

Ruska vojska navodno je pretrpjela posebno teške gubitke među svojim najvišim ešalonima. Vojni časnici čine više od 15% ukupnog broja poginulih, dok taj broj također uključuje četiri generala, 47 pukovnika i 101 vojnog pilota.

Pješaštvo i zračno desantne snage pretrpjele su najveći broj gubitaka od početka rata, a odmah iza njih su takozvani dragovoljački bataljuni — regionalne milicije sastavljene od civilnih dragovoljaca — koji su zajedno izgubili čak 1050 vojnika.

Istraga je pokazala da najveći broj poginulih vojnika dolazi iz južnoruskog Krasnodarskog kraja, a slijede ga sibirska republika Burjatija i sjevernokavkaska republika Dagestan.

Nasuprot tome, Moskva, u kojoj živi gotovo 9% stanovništva zemlje, u ratu je izgubila samo 50 stanovnika ili samo 0,5% od ukupnog broja.

Previous articleKanađani: Zaustavili smo najboljeg veznjaka na svijetu, možemo i Modrića
Next articleRestoran naplatio 1,2 milijuna kuna računa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here