Home Vijesti Nijemci optužili Kineze da su za posao izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih...

Nijemci optužili Kineze da su za posao izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Rijeci ‘težak’ 500 mil. kuna dali lažne reference. Uključio se i OLAF

703
0

Nacinal otkriva detalje velike afere koja potresa Hrvatske vode i zbog koje je obustavljena realizacija jednog od najvećih projekata vodnog gospodarstva u Hrvatskoj financiranog novcem Europske unije, zbog čega se u cijelu priču uključio i OLAF.

Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda vrijednog više od pola milijarde kuna u Rijeci, jednog od najvećih projekata vodnog gospodarstva u Hrvatskoj, privremeno je zaustavljena, stopirane su sve isplate, a u cijeli slučaj umiješala su se i ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Kine pa je gradnja pročistača u jednom trenutku prijetila i izazivanjem diplomatskog incidenta.

Posao gradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na lokaciji Delta u Rijeci vrijedan 522.600.000,36 kuna dobile su dvije velike kineske tvrtke China Energy Engineering Group Jiangsu Power Design Institute Co. Ltd. i Sumec Complete Equipment and Engineering Co. Ltd., a ugovor o gradnji pročistača potpisan je 28. prosinca prošle godine na svečanosti u Rijeci na kojoj su među ostalima sudjelovali i tadašnji ministar gospodarstva Tomislav Ćorić te kineski veleposlanik u Hrvatskoj Qianjin Qi. Budući da je riječ o iznimno važnom projektu koji se financira novcima iz europskih fondova, cijela svečanost potpisivanja podignuta je na višu razinu, ali tada nitko nije mogao ni naslutiti da gotovo osam mjeseci kasnije projekt jošuvijek neće krenuti s realizacijom.

Previous articleNorveški mediji: Dinamovi igrači bili su potpuno gotovi
Next article30-godišnjakinja mrtva pijana izazvala dar-mar u tunelu Pećine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here