Home Vijesti Nizozemska policija pucala je na traktor tijekom noći prosvjeda poljoprivrednika

Nizozemska policija pucala je na traktor tijekom noći prosvjeda poljoprivrednika

358
0

Nizozemska policija pucala je na traktor tijekom užarene noći prosvjeda poljoprivrednika i privela tri prosvjednika, najnoviji incident u nizu prosvjeda protiv vladinih planova za smanjenje emisija zagađivača za koje mnogi poljoprivrednici strahuju da će naštetiti njihovim životima.
Policija u sjevernoj Friziji priopćila je u srijedu da nitko nije ozlijeđen u incidentu koji je uključivao pucnjeve upozorenja i izravno gađanje traktora koji se otrgnuo s kolovoza. Policija je rekla da je došlo do pokušaja udara na njihova vozila i službenike.

Zbog pucnjave je pokrenuta službena istraga o incidentu.

Nizozemski farmeri ljuti na vladine planove za smanjenje emisija štetnih plinova i blokirali su ceste i distribucijske centre supermarketa na nekoliko dana, što je izazvalo strah od nestašice hrane.

Nemire među nizozemskim poljoprivrednicima izazvao je prijedlog vlade da se emisije zagađivača poput dušikovog oksida i amonijaka smanje za 50% do 2030. Pokrajinske vlade dobile su godinu dana da formuliraju planove za postizanje cilja.

Očekuje se da će reforme uključiti smanjenje stoke i otkup nekih farmi čije životinje proizvode velike količine amonijaka. Poljoprivrednici tvrde da su nepravedno ciljani i da im se ne daje perspektiva za budućnost.

Previous articleSlavna glumica predložila da se u SAD-u zabrani Viagra: Mlohavi ku*ac je Božja volja
Next articleOptužen da je silovao kćer u Grčkoj: Nakon istrage uslijedio potpuni preokret (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here