Home Vijesti Nova Cindrićeva: Smrt prometa u centru grada ili logično prometno rješenje?

Nova Cindrićeva: Smrt prometa u centru grada ili logično prometno rješenje?

1650
0

Ponovno otvorenje Cindrićeve ulice za promet izazvalo je veliko nezadovoljstvo među vozačima pa i među posjetiteljima portala Rijekadanas od kojih je stiglo dosta ogorčenih emailova. Riječani se najviše žale zbog izrazito oštrog lijevog zavoja za koji smatraju da je potencijalna opasnost od težih prometnih nezgoda. Također, nelogično im je i smanjenje brzine na samo 30km/h što će zasigurno utjecati na protočnost prometa u centru Rijeke.

Najnezadovoljniji su formirali i Facebook grupu”Nova Cindrićeva ulica – smrt prometa u Rijeci” koja je u kratkom roku okupila skoro 250 članova.

”Nakon 52 dana prometnog pakla zbog radova na Cindrićevoj ulici (Delta), svi su odahnuli kad je objavljen završetak radova. Naravno oduševljenje se pretvori u zgražanje pri prvom prolasku ulicom. Naime, umjesto laganog zavoja sa tri trake dobili smo novi zavoj pod kutom od 90 stupnjeva gdje se maksimalno vozi 30 na sat i to u dvije trake . Sama činjenica da se iz tri trake prelazi na dvije netom prije zavoja će izazavati neviđeni kolaps u gradu. Ne želim ni zamišljati što će se dogoditi u slučaju sudara. Ovo je grupa zahvale našem fantastičnom gradonačelniku i njegovoj ”viziji” gradskog prometa.”, stoji u uvodu ovog facebook protestnog okupljanja.


Cindrićeva ulica nakon otvaranja

S druge strane, Josip Berečki iz Hrvatskih cesta tvrdi kako je po mnogima problematični lijevi zavoj namjerno projektiran pod oštrim kutom od 90 stupnjeva kako bi se postigla maksimalna sigurnost kad se otvori cesta D-404.
– prema projektantskim standardima dolazak na raskrižja uvijek je najbolje projektirati pod najvećim kutom, jer se tako na određeni način uvjetuje vozačima obveza usporavanja ili zaustavljanja, a time i većeg opreza. Na mjestu gdje se danas nalaze ulazi u parkiralište Delta nalazit će se semafori kad se cesta D-404 pusti u promet, a to će bitno izmijeniti situaciju u odnosu na sadašnju i tada će se pokazati da uređenje ovakvog oštrog zavoja itekako ima svoje razloge. Svi vozači tu će morati stizati minimalnom brzinom i paziti na svjetlosnu signalizaciju. Semafori su s druge strane na tom mjestu neophodni, jer je najvažniji cilj budućeg raskrižja omogućiti da se sva vozila iz svih smjerova mogu uključiti u mrežu gradskih ulica, kaže Berečki za Novi list.

S Berečkim se slaže i voditelj Odjela prometa u Rijeka prometu Danijel Frka, koji apelira na poštivanje prometnih propisa, te također naglašava kako je i od strane prometne policije sugerirano na moguće nezgode na ovom dijelu Cindrićeve ulice. Upravo su stoga i postavljene dodatne prepreke uz svjetlosnu signalizaciju kako nitko ni slučajno ne bi pomislio da se trenutno može nastaviti putovanje cestom D-404 prema Brajdici.