Home Biznis Novi Sueski kanal zasad ne povećava promet hrvatskih luka

Novi Sueski kanal zasad ne povećava promet hrvatskih luka

2005
0

suezOtvaranje drugog kraka Sueskog kanala kratkoročno neće imati velikog učinka na promet u našim lukama, rekao je Jakov Karmelić, predsjednik Udruge pomorskih agenata Hrvatske. Ipak, nada se da će u budućnosti donijeti više prometa.

Novi plovni put otvoren prošloga tjedna za brodare ima velik značaj jer plovidbu broda od luke Suez do Port Saida s dosadašnjih 20 sati skraćuje na 11 sati. Prošle godine robni je promet kroz Sueski kanal bio 962 milijuna tona, a Egipat od novog pravca najprometnijeg plovnog puta na svijetu očekuje gospodarski zaokret.

Promet naših luka ovisi i o našoj koprenoj logistici, a u sjevernojadranskom trokutu Kopar-Trst-Rijeka bitno je koja je luka prva u rotaciji u ticanju broda s teretom za zemlje srednje Europe. To, nažalost, iz brojnih razloga, nije Rijeka, kaže predsjednik Udruge pomorskih agenata Hrvatske Jakov Karmelić.

I Riječani su imali ulogu u izgradnji Sueskog kanala 1869. godine, podsjeća Karmelić: Đuro Ružić stekao je imetak isporukom opanaka za 25 tisuća rednika na gradilištu. Među njima je bilo i tri tisuće Hrvata od kojih su mnogi ostali u Egiptu. Primjerice, neki Kostrenjani radili su kao piloti u Suezu: spominje se Ivan Randić Kuzmin, zvan barba Jovanin, pa Edo Doričić, pa iz Kraljevice pilot Kuzma Modričin Aleksandrov…

Valja spomenuti, nastavlja Jakov Karmelić, da je 17. studenoga 1869. na otvorenju Sueski kanal blagoslovio hrvatski franjevac Ljudevit Čurčija, koji je potom dobio i odlikovanje Velikog križa cara Franje Josipa i naslov francuske Legije časti. “Eto, ništa bez Hrvata”, ističe Karmelić, koji se nada da će otvorenje novog kraka Sueskog kanala potaknuti istraživanja pomorske baštine.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here