Home Vijesti Novosti iz PGŽ: Đani Poropat ostaje u Runolistu, REA istražuje plimu i...

Novosti iz PGŽ: Đani Poropat ostaje u Runolistu, REA istražuje plimu i oseku?!

2836
8

Jučerašnju skupštinu Županije primorsko-goranske obilježio je aktualni sat na kojem je Zlatko Moranjak (Lista za Rijeku) pitao kakva će biti sudbina zaposlenika županijske tvrtke Runolist Đanija Poropata nakon što je presuda za utaju poreza protiv njega sada postala i pravomoćna. Zamjenik župana dr. Vidoje Vujić odgovorio je kako Poropat ostaje u Runolistu s obzirom da prema njegovim riječima nijedan zakonski propis ne priječi osobama s uvjetnom kaznom da nastave raditi ondje gdje su već zaposleni. To je kao da student koji je pao na ispitu izgubio pravo da ponovno polaže. Poropat ostaje, zaključio je Vujić i isprovocirao Franju Butorca (PGS) koji je zatražio izmjenu prijedloga po kojem bi zamjenik župana u Partnerskom vijeću Vlade za Jadransku Hrvatsku bio baš Vujić.
– Čovjek koji može s tolikom dozom bahatosti govoriti i negirati pravomoćnu sudsku presudu ne može nigdje predstavljati Primorsko-goransku županiju, ustvrdio je Butorac što nije spriječilo vladajuću većinu da Vujića ipak izabere u to tijelo.


Đani Poropat ostaje u županijskoj tvrtki

Drugo Moranjakovo pitanje odnosilo se na rezultate rada Regionalne energetske agencije koja trenutno radi na studiji o iskorištavanju plime i oseke (?!), odnosno koliko će to koštati građane.
– Ne znamo mi kakve će to rezultate pokazati. Pa što ako će puno koštati, gdje je problem, svako istraživanje košta, odgovorio je Vujić.

Skupština se inače ponovno bavila i novom županijskom himnom. Franjo Butorac (PGS) je vijećnicima podijelio CD s pjesmom Jose Butorca Primorsko-goranski raj, a Zlatko Moranjak (Lista za Rijeku) je protiv toga da se odlučuje o himni kada nas ionako čeka teritorijalni preustroj pa ćemo možda u riječi morati ubacivati i Liku i Sisak.

Akcija mladih: Formula 1 umjesto MIR-a

Iako je vladajuća SDP-ova većina izglasala podršku Županije novoj kandidaturi Grada Rijeke za Mediteranske igre 2017. godine, u raspravi su se čule mnogobrojne kritike opozicije u kojoj su prednjačili vijećnici Akcije mladih.
Mario Alempijević (AM) se zapitao koliko smo već već platili za MIR dok je Rijeka pred bankrotom – tko će to financirati?
Odgovorio mu je Erik Fabijanić (SDP) tvrdnjom da je naš bazen ljepši od onog u Bariju.


Goran Frković (Akcija mladih)

Goran Frković (AM) tvrdi da su Mediteranske igre opsesija riječke vlasti iako su potpuno nepotrebne građanima.
– Da je aktualna vlast uložila pola truda u organizaciju Formule 1 koliko u MIR, već bi bolidi vozili na Grobniku – zaključio je. (rd)

8 COMMENTS

 1. I eto, tako to ide, dok imaju odgovore na pitanja glume da nam odgovaraju, kad nemaju il im jednostavno ne odgovaraju, ignoriraju il lažu dan je noć a mi smo glupi i niko to ne kuži. Hvala

 2. Dobro su se uhljebili pa toj bahatosti nema kraja, kad bi znali da mogu bit sutra smjenjeni bi malo manje s****…
  I ona: To je kao da student koji je pao na ispitu izgubio pravo da ponovno polaže. Samo što student nije utajio porez i radi u županijskoj firmi, , Poropat jest pa bi ga se trebalo spriječit da opet to napravi, moralna obveza je da ne bude tamo,a svi znamo prilika čini lopova tako i SDP i HDZ “čine” stranku…

 3. šta na natječaje za radna mjesta u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi ne treba donijeli potvrdu o nekažnjavanju? 🙂

 4. naravno i to što kažeš samo kažu da nijedan zakonski propis ne priječi osobama s uvjetnom kaznom da nastave raditi ondje gdje su već zaposleni,no opet to je njegovo tumačenje…, moralna obveza je i tog čovjeka da se makne sa tog mjesta….. pa u potvrdi o ne kažnjanju to može pisat, a poslodavac može odredit dali će osobu zaposlit ili ne , u ovom slučaju to ide prema stranačkoj liniji 🙂

 5. Sto nije sram zupana da ovakve ljude zaposljava … pa onda ti glasaj za takve…
  ima toliko mladih a oni zaposljavaju osudenog kriminalca … sramota ….

 6. Skupština Primorsko-goranske županije

  Autor: Tihana Tomičić
  Objavljeno: 22. ožujka 2012. u 13:44

  Zlatko Moranjak (Lista za Ri) pitao je da li se i u Županiji tolerira zapošljavanje osuđenih ljudi, makar i nepravomoćno, te naveo slučaj Đanija Poropata, sada zaposlenog u GSS Runolist, a Vujić mu je odgovorio da on nikome neće zabraniti da radi.
  – Zar netko tko je nepravomoćno osuđen mora biti obješen na stup srama, zar da ostane bez prava na život i rad, nisam među onima koji tako razmišljaju – rekao je Vujić. Tvrdi da je Poropat zaposlen legalno, po zakonu, i svoj posao obavlja dobro. “Poropat je čist”, poručio je Vujić.

  http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Vujic-Stecaj-Kraljevice-nije-tragedija-nego-nova-prilika-Radnicima-Dine-radna-obaveza

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here