Home Vijesti O energiji i okolišu u Opatiji

O energiji i okolišu u Opatiji

1987
0

Međunarodni kongres “Energija i okoliš” počinje s radom u Opatiji u organizaciji Hrvatskog saveza za sunčevu energiju, Hrvatskog društva za motore i vozila, Tehničkog fakulteta u Rijeci i Fakulteta za strojarstvo iz Ljubljane. Na kongresu će domaći i inozemni stručnjaci raspravljati o inovacijama u funkciji smanjenja klimatskih promjena, energetskom sustavu u prometu, energetskoj strategiji, obnovljivim izvorima energije te tehnologiji učinkovitih energetskih izvora

Kongres Energija i okoliš 2008 znanstveni je skup, 21. po redu, a ovogodišnja tema je “Inovacija i klima”. Tema je u skladu sa svjetski aktualnim problemom klimatskih promjena, gdje je i Hrvatska uključena kroz saborsku ratifikaciju Kyoto protokola 27. travnja 2007. Promjena klime je ujedno značajan izazov i razvojna sila za gospodarsku inovaciju, kako u Europskoj uniji, tako i u Hrvatskoj. Rad Kongresa odvijat će se kroz plenarna predavanja, tehničke i poster sekcije. Također, organizirat će se stručne radionice i okrugli stol s temama iz područja energetike i zaštite okoliša.

Kongres će otvoriti državni tajnik za zaštitu okoliša prof. dr. sc. Nikola Ružinski, a sudjelovat će brojni svjetski stručnjaci. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here