Vijesti

Obersnel: Da nema pozajmice Uljaniku, 3. maj bi sutra počeo s proizvodnjom

Obersnel: Da nema pozajmice Uljaniku, 3. maj bi sutra počeo s proizvodnjom

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel poručio je kako riječko brodogradilište 3. maj u budućnosti vidi kao samostalnu tvrtku, izdvojenu iz Uljanik grupe, te je pozvao sve koji to mogu, prije svih Vladu, da iznađu rješenje za privremeno financiranje 3. maja – za isplatu plaća i nabavku materijala s kojim bi se mogla pokrenuti proizvodnja, javlja Radio Rijeka.

“Što se prije 3. maj izdvoji iz Uljanik grupe, to će se i njegovi problemi će se lakše rješiti,” kazao je Obersnel i dodao da smatra da bi se kroz proizvodnju u relativno kratkom vremenu mogli podmiriti privremeni izvori financiranja za 3. maj. Obersnel je kao dobru vijest ocijenio da se na čelo 3. maja vraća njegov bivši direktor Edi Kučan, koji dobro poznaje problematiku tog brodogradilišta, a naručitelji ga cijene. Izrazio je nadu da će u pregovorima s vjerovnicima i Vladom uspjeti iznaći načina za prevladavanje situacije i prijetećeg stečaja.

Istaknuo je kako je 3. maj zdrava tvrtka koja je završila restrukturiranje, da postoji interes brodovlasnika da nastavi s proizvodnjom započetih brodova, ali i s izgradnjom novih.

Obersnel je svjestan da formalni razlozi za pokretanje stečaja postoje, o čemu će se odlučivati 17. travnja na ročištu na Trgovačkom sudu u Rijeci, ali i ističe kako su dugovanja 3. maja relativno mala u odnosu na pozajmicu Uljaniku od pola milijarde kuna koja je i dovela do sadašnje situacije. “Da nema te pozajmice ili da se ona vrati, 3. maj bi sutra mogao početi s proizvodnjom”, uvjeren je.

Dodao je i da Grad Rijeka zajedno s Primorsko-goranskom županijom i sindikatima radi na osiguravanju toplog obroka za radnike 3. maja, što bi trebalo biti riješeno za dva do tri dana

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. 1. maj

    April 6, 2019 at 10:51

    pa niko neće proizvodnje 3. maj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.