Home Vijesti Škola u Bakru dobila milijun kuna za novi softver i popravak školskog...

Škola u Bakru dobila milijun kuna za novi softver i popravak školskog broda

653
0

This image has an empty alt attribute; its file name is pomorska.jpg

U Pomorskoj školi Bakar je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 1,06 milijuna kuna za nabavu računalne opreme za školu (softver za izobrazbu) te za popravak i održavanje školskog broda Vila Velebita II, a ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ravnatelj bakarske škole Gordan Papeš.

Papeš je istaknuo kako je školovanje za pomorska zvanja vrlo zahtjevno pa su međunarodnim konvencijama utvrđene potrebne razine kadrovske ekipiranosti i opreme.

U skladu s tim nabavlja se nužna oprema za djelovanje uz pomoć Ministarstva, kazao je i najavio da će se Pomorska škola i sljedeće godine kandidirati za dodjelu bespovratnog iznosa iz Ministarstva, i to za nabavu opreme za brodostrojarsku radionicu.

Od Primorsko-goranske županije, kao osnivača, očekuje da školi omogući prostorne uvjete za smještaj te radionice.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da financiranje rekonstrukcije školskog broda Vila Velebita II iz izvora Ministarstva rasterećuje županiju, koja redovno godišnje s oko 100.000 kuna pokriva troškove djelovanja i održavanja broda.

“S tako ušteđenim novcem možemo pomoći u uređenju prostora za novu radionicu”, najavio je.

I ministar Butković je izrazio spremnost da Ministarstvo sudjeluje u uređenju tog prostora. Napomenuo je da je Ministarstvo lani prvi put pokrenulo postupak dodjele novca pomorskim školama pa je za tu namjenu izdvojeno oko tri milijuna kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here