Home Vijesti Obersnel: Grad nije odgovoran za stanje u SK Lokomotiva

Obersnel: Grad nije odgovoran za stanje u SK Lokomotiva

1549
0

Žao mi je što je Streljački klub Lokomotiva u teškoj situaciji, no za takvo stanje nije dogovoran Grad Rijeka. Upravo suprotno, Grad Rijeka je Klubu i sportašima uvijek nastojao pomoći i to čini i dalje, odgovara gradonačelnik Obersnel na pismo roditelja djece SK Lokomotiva.

‘Očito je potrebno razjasniti da prostor u kojem sada djeluje Klub nije u vlasništvu Grada Rijeke pa tako Grad Rijeka ne može ulagati u njegovo uređenje niti plaćati režijske troškove. Baš zato, Klubu je ponuđeno održavanje treninga u prostorima Streljane u sklopu SRC „3. Maj“ gdje postoji 10 pucačkih mjesta, no Klub je pristanak za održavanje treninga na ovoj lokaciji uvjetovao uređenjem pratećih prostorija i to kancelarije namijenjene za administrativni rad Kluba i dvije svlačionice u sklopu prostora streljane. Dakle, nije bila riječ o neadekvatnom prostoru za treniranje već o potrebi za pratećim prostorijama.
Grad je potom dogovorio uređenje tih pratećih prostora i završetak radova očekuje se do konca ožujka pa će te prostore biti moguće koristiti od početka travnja. Tako će uskoro biti realizirani i zahtjevi Kluba za uređenjem dodatnih prostora u sklopu SRC 3. maj stoga vjerujem da će i na ovoj lokaciji članovi Kluba pronaći i prostor za druženje.

Treba reći i da je Klub upoznat s režimom korištenja sportskih objekata u vlasništvu Grada Rijeke, koji važi za sve korisnike, pa tako i za Streljački klub „Lokomotiva.

Isto tako, sportašice i sportaši SK „Lokomotiva“ i do sada su mogli provoditi treninge i natjecanja u ovoj streljani, kao što provode i ostali streljački klubovi, također bez pratećih prostora. No uprava kluba nije odabrala takvo rješenje iako se radi o adekvatnim prostorima za streljački sport što potvrđuje i činjenica da se tamo održavaju gradska i županijska streljačka natjecanja.

Obzirom da spominjete gospođu Pejčić, reći ću da joj Grad Rijeka, kao sportašici prve kategorije, osigurava stipendiju u iznosu od 2.400,00 kuna mjesečno, a dodijeljen joj je i stan u najam što je ona svakako i zaslužila svojim rezultatima. Isto tako, u dogovoru sa Streljačkim klubom „Lokomotiva” Grad je Streljani „Drenova“ osigurao tzv. „kabinu za pucanje“ namijenjenu prvenstveno za treninge Snježane Pejčić, no naravno, i za ostale sportaše.

I na kraju, moram se osvrnuti i na najavljeni prosvjed i reći kako se na cesti ništa ne može riješiti. Stoga vas pozivam na razgovor kako bi utvrdili sve činjenice, ali i razjasnili zašto Klubu, čak i kada je ispunjen uvjet za uređenjem pratećih prostora, i dalje ne odgovara prostor Streljane SRC-a 3. maj?’, zaključuje se u Obersnelovom odgovoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here