Home Mozaik Objavljen program 7. Liburnia film festivala

Objavljen program 7. Liburnia film festivala

855
0

Sve je spremno za početak 7. fešte dokumentarnih filmova u lučici u Ičićima! Od četvrtka do nedjelje, 27. – 30. kolovoza, na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima, bit će prikazano 28 hrvatskih dokumentarnih filmova nastalih u proteklih godinu dana. Između 60 pristiglih filmova Oliver Sertić izabrao je 16 najboljih. „Ovogodišnja selekcija donijela nam je neka nova autorska imena, poput Marine Andree i Marka Stanića, a drago nam je da naši stari poznanici i dalje rade dobre i zanimljive filmove kakvi su naprimjer novi dokumentarci Gorana Devića, Nikole Strašeka ili Rasima Karalića.“ ističe Sertić. „Zanimljivo je da dva izvrsna filma dolaze iz koprodukcijskih paketa, ‘Plati i ženi’ s Makedonijom, Austrijom i SAD-om, a ‘Sevdah’ s Bosnom i Hercegovinom. To je dobra praksa i smjer svih europskih filmaša da se zbog nedostatnih novaca kod kuće, za produkciju svojih dokumentaraca upute po pare izvan zemlje. Dodatni produkcijski trud često daje i bolje rezultate. Kreativni dokumentarci u nas se još nisu izborili za svoje mjesto pod suncem u financijskom pa i kreativnom smislu, ali nadam se da će s međunarodnim uspjesima nekih naslova dobiti i prepoznatljivost koju zaslužuju.“ zaključuje selektor 7. LFF-a.

Uz filmove koji se natječu za nagradu publike i nagradu stručnog žirija kojeg čine poznati filmski redatelj Karpo Godina, filmski kritičar Dragan Rubeša i prošlogodišnja pobjednica po izboru publike Irena Škorić, u nedjelju, posljednjeg dana festivala, bit će prikazano još 12 dokumentaraca.

Po prvi put, u okviru posebnog, regionalnog programa LFF-a, bit će prikazano 6 dokumentarnih filmova autora iz Primorsko-goranske i Istarske županije, a LFF-u u goste ponovno dolazi Revija amaterskog filma s izborom dokumentarnih filmova dok će se Restart laboratorij predstaviti s dva dokumentarna filma. Sve to u nedjelju, posljednjeg dana festivala kada će biti proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg festivala.

Projekcije filmova započinju točno u 20 sati i 30 minuta uz slobodan ulaz. Kao što je uobičajeno, u petak i subotu, nakon projekcija slijedi glazbeni program uz Jin-San Selekta i Vergl Grind iz Zagreba.

Previous articleMladić silovao pa zadavio 73- godišnju ženu
Next articlePolicijski epilog derbija: Armada – Torcida 16:10

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here