Home Vijesti Odvjetnik Miljević otkazao Ježiću jer se miješao u pripremu obrane?

Odvjetnik Miljević otkazao Ježiću jer se miješao u pripremu obrane?

1454
0

Robert Ježić, riječki poduzetnik i jedan od najbližih prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera, uhićen 9. prosinca zbog afere u HEP-u, odnosno jeftine isporuke struje njegovom Diokiju te kreditnog zaduživanja kod HEP-a, od nedavno ima novog odvjetnika. Veljka Miljevića koji ga je zastupao od uhićenja na dan ukidanja imuniteta i napuštanja zemlje nekadašnjeg čelnika Vlade i HDZ-a, doznaje Večernji list, zamijenio je Marijanom Hanžekovićem.

– Točno je. S time ja nemam više ništa – kazao je jučer Veljko Miljević dodavši da je iz slučaja izašao na vlastiti zahtjev. Iako nitko ne želi otvoreno govoriti o razlozima Ježićeva iznenadna razlaza sa svojim bivšim braniteljem, koji ga je inače zastupao još na nedavnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu, na kojem se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora, koji je Ježiću nakon uhićenja određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i uništavanja dokaza, u odvjetničkim se krugovima šuška da je zapravo glavni razlog miješanje riječkog tajkuna u posao u vezi s pripremama obrane iskusnom zagrebačkom odvjetniku te je zbog toga suradnja jednostavno i morala biti prekinuta.

Ježiću je inače boravak u Remetincu produljen za dva mjeseca i trenutačno je u dosta nezgodnoj situaciji što se tiče rasvjetljavanja malverzacija u vrijeme vladavine Ive Sanadera u koje je, prema trenutačnim spoznajama istražitelja, bio osobno uključen.

Sanaderovu limuzinu kupljenu usred krize potkraj mandata bivšeg premijera, blindirani BMW vrijedan 4,2 milijuna kuna, ustanovilo se tijekom istrage, kupio je zapravo Ježić.

Zanimljivo je svakako da je luksuzni automobil isporučen Sanaderu potkraj 2008. godine, dakle u istom vremenskom razdoblju kada je i dogovorena sporna isporuka struje HEP-a Ježićevu Diokiju. (večernji list)

Previous articleĆiro uzvratio Mandariću: Moj Kinez će izbušiti tribinu u stijeni!
Next articleZamet počeo s pripremama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here