Home Sport Oglasila se djevojka koja je blokirala Čilićev meč godine: Odlučili smo djelovati,...

Oglasila se djevojka koja je blokirala Čilićev meč godine: Odlučili smo djelovati, nikoga nije briga!

205
0

Polufinale Roland Garrosa, Čilić – Ruud imalo je poseban i nesvakidašnji ‘dodatak’. U jednom je trenutku kao što je već znano, neka djevojka utrčala u teren, zavezala se za mrežu i kleknula. Nije ništa vikala, nikoga nije napala, samo što je prekinula dvoboj na petnaestak minuta, prenose Sportske novosti. Nosila je majicu s porukom – “Imamo još 1.028 dana”. I to je sve. S vremenom su je zaštitari odvezali i iznijeli s terena, bez otpora.

Temeljem poruke ispisane na majici, pretpostavka je odmah bila da se to odnosi na odbrojavanje do Sudnjeg dana. Postavljalo se samo pitanje o uzroku Sudnjeg dana. Jesmo li kao čovječanstvo naljutili Gospodina (što nam se čini da smo odavno uradili, ali to je druga tema) ili je skupina astronoma uočila divovski asteroid koji nam se neumoljivo približava, ali politička i medijska elita planeta to krije od ljudi; ili Putin namjerava napasti istodobno još Francusku, Egipat, Australiju i Tajland jer i ondje netko ugrožava Ruse; ili se pak radi o klimatskim mijenama? Ispalo je ovo potonje.

Naime, novinari pariškog sportskog dnevnika L’Equipe su doznali ponešto više o mladoj dami koja je zlokobnom pomalo porukom uzbudila svijet (neuspješno) i poremetila koncentraciju Ruuda i Čilića (malo više uspješno). Ona se zove Alize, ima 22 godine i klimatska je aktivistica. Pripada pokretu “Derniere Renovation”. U slobodnom prijevodu “Posljednja obnova”, a zalažu se za buđenje svijesti u ljudi poradi neaktivnosti glede klimatskih mijena. Od topljenja ledenjaka, porasta razine oceana i mora, globalnog zatopljenja itd. Jedan dio francuskih medija, zapravo gotovo pa svi, nazivaju ih “militantnom organizacijom”. To nam se čini malo pretjeranim jer ovaj pokret ipak nije baš nasilan u smislu uništavanja tuđe imovine, ugrožavanja zdravlja i života drugih ljudi. Imali su već nekoliko akcija, pa su primjerice prije mjesec dana s istim povodom na pola sata blokirali promet na pariškoj obilaznici.

Previous articleHrvatski dragovoljac: Zelenskij je iznevjerio Azov
Next articleĆiro: Ako neki opet ne pokažu da se može računati na njih, znači da ne može

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here