Home Mozaik Opasan virus koji najčešće pogađa djecu otkriven u kanalizaciji u New Yorku,...

Opasan virus koji najčešće pogađa djecu otkriven u kanalizaciji u New Yorku, širi se lokalno: ‘Sad nema ničeg bitnije od…’

329
0
Photo by Barik5ive: https://www.pexels.com/photo/crop-faceless-man-standing-on-road-sewer-grating-5079402/

Odjel za zdravstvo Grada New Yorka u petak je objavilo da nalazi otpadnih voda pokazuju da se virus koji izaziva dječju paralizu lokalno širi. Ističe se da dječja paraliza može dovesti do paralize i smrti, a Odjel za zdravstvo pozvao je sve koji žive u gradu da se sada cijepe protiv virusa.

“Budući da dječja paraliza kruži našim zajednicama, jednostavno nema ničeg bitnijeg od cijepljenja naše djece kako bismo ih zaštitili od ovog virusa, a ako ste necijepljena ili nepotpuno cijepljena odrasla osoba, odaberite sada cijepljenje”, rekao je povjerenik za zdravstvo NYC dr. Ashwin Vasan i poručio da se bolest može spriječiti.

Da je virus pronađen u kanalizaciji otkriveno je nekoliko dana nakon što je dječja paraliza prvi put zabilježena u obližnjem okrugu New Yorka u kojem je niska stopa procijepljenosti, što je prvi slučaj dječje paralize u SAD-u od 2013. godine, javlja Insider.

Dječja paraliza, nekoć jedna od najtežih prenosivih bolesti među djecom, eliminirana je u SAD-u 1979. godine zahvaljujući široko rasprostranjenom cijepljenju. Dječja paraliza se prenosi kontaminiranom hranom ili vodom te putem kanalizacije.

Previous articleZekić uoči Rijeke: Ja bih svaki put na presici treba nahvaliti protivnika koji nas čeka
Next articleOvo je čovjek koji je ubio monstruma iz Cetinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here