Home Najnovije Oršić ispričao kako mu je propao povratak u Dinamo: Pričao i o...

Oršić ispričao kako mu je propao povratak u Dinamo: Pričao i o najtežoj temi s Vatrenima

172
0
orsic
orsic

Nakon što je propustio gotovo cijelu sezonu zbog teške ozljede koljena pretrpljene prošlog ljeta, Mislav Oršić sada se suočava s izazovom vraćanja u pravi ritam u svojoj borbi da ponovno bude onaj stari. Oršić se prije odlaska u inozemstvo itekako nametnuo igrajući za Dinamo, stekao je status i među Vatrenima, no sve je za njega krenulo u lošem smjeru nakon što je imao promašenu epizodu u engleskom Southamptonu.

Prelazak u Trabzonspor i Ozljeda Koljena

Poslije neslavnog boravka u Southamptonu, Oršić je uoči prošle sezone prešao u turski Trabzonspor, koji je tada vodio njegov bivši trener iz Dinama, Nenad Bjelica. Na pripremama momčadi za proteklu sezonu doživio je ozljedu. Morao je na operaciju desnog koljena, a nakon dugog oporavka, u prošloj sezoni odigrao je samo osam utakmica u dresu Trabzonspora, sve u fazi sezone kada Bjelica više nije bio na klupi turskog kluba.

Razgovor s Podcast Inkubatorom i Moguć Povratak u Dinamo

Gostujući u nogometnom ‘podcastu’ Podcast Inkubatora, Oršić se dotaknuo nekoliko tema, uključujući i potencijalni povratak u Dinamo. Otkrio je što se događalo u kontaktima između turskog kluba i zagrebačkih Plavih.

“Bio je prijedlog posudbe na šest mjeseci da se vratim u formu za Euro, ali Trabzonspor nije pristao, htio je da se nastavljam oporavljati tamo. Hvala navijačima Dinama koji su uvijek bili uz mene, igrati za Dinamo nije bio posao, nego gušt. Nadam se da ću se vratiti jednog dana, vidjet ćemo kako će to sve ići”, rekao je Oršić, koji svoj pravi povratak traži u godini u kojoj će u prosincu proslaviti 32. rođendan.

Teška Ozljeda i Propuštena Prilika za Reprezentaciju

Nakon prelaska u Trabzonspor, bivšeg dinamovca pogodila je teška ozljeda koljena prije početka protekle sezone. Pretrpio je puknuće prednjeg križnog ligamenta, jednu od najozbiljnijih ozljeda u sportu. Slijedilo je dugo razdoblje oporavka, što mu je onemogućilo uhvatiti formu kojom bi se nametnuo Zlatku Daliću za poziv u reprezentaciju za Euro u Njemačkoj.

Oršićevo Razmatranje Reprezentativne Sudbine

Oršić je kazao kako ga je Zlatko Dalić ovom prilikom zaobišao. Približavao se veliki turnir u Njemačkoj, a on se morao pomiriti sa svojom sudbinom nakon što je u sezoni propustio veliki broj utakmica. U dresu Trabzonspora zaigrao je u travnju, no nije imao puno minuta na terenu.

“Kada sam vidio da neću igrati, znao sam da neće biti poziva, da neću imati dovoljno utakmica da bih bio na popisu. Prihvatio sam to i posvetio se sebi da budem spreman za iduću sezonu”, rekao je 31-godišnji povremeni Vatreni, jedan od brončanih sa Svjetskog prvenstva preklani u Katru.

Razmišljanja o Nastupu Vatrenih na Euru

Što se tiče nastupa Vatrenih na Euru, Oršić je kazao da mu nije lako gledati utakmice. “Situacija nije najbajnija, svi smo očekivali da ćemo pobijediti, pogotovo Albaniju. Znam koliko je teško igrati kad je vruće, teren suh, a oni su u bunkeru i traže kad će istrčati kontru. Velika je razlika igrati u 15 i u 21 sat, pa ja sam popodne 40 posto slabiji”, rekao je. S obzirom na to, Vatrenima bi trebalo biti lakše u trećem kolu u skupini protiv Italije, u ponedjeljak, kada će utakmica početi upravo u 21 sat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here