Home Vijesti Ostrogović: Kada pobijedim zapjevat ću ‘Najdraža Rijeko’!

Ostrogović: Kada pobijedim zapjevat ću ‘Najdraža Rijeko’!

1977
0

Uoči lokalnih izbora, portal Rijeka Danas razgovara s kandidatima za riječkog gradonačelnika. Danas je na redu kandidat HDZ-a Josip Ostrogović kojem smo postavili nekoliko pitanja:

1. HDZ je bio među posljednjim političkim strankama koja je najavila kandidata za gradonačelnika. Kako to da ste se odlučili u zadnjem trenutku?

Nismo se odlučili u posljednjem trenutku. Budući da smo tek krajem prošle godine imali unutarstranačke izbore, valjalo je proći određenu proceduru za izbor kandidata. Ja sam jasno dao do znanja da stojim na raspolaganju i prije unutarstranačkih izbora. Kao kandidata su me predložili Temeljni ogranci stranke, a nakon toga me jednoglasno podržao Gradski odbor. Moja kandidatura je poštivanje demokratskih standarda stranke i posebno sam počašćen time što sam izbor članova stranke, dolazim dakle iz baze. U HDZ-u više nema nametnutih kandidata kao nekih ranijih godina.

2. Zadnjih nekoliko dana u medijima vidimo raspravu između premijera i vlasnika kafića Three monkeys. Namjeravate i vi tamo popiti kavu ako vam se ukaže prilika?

Sve sam rekao o toj temi, a predsjednik Vlade je s pravom reagirao. Žalosti me loša reakcija ostalih kandidata za Gradonačelnika, koji su na toj temi odlučili skupljati jeftine političke poene i otvoreno pozivati na podjele u društvu. To je loše. Jako loše. Rijeka je tradicionalno otvoren i tolerantan grad i mislim da nema mjesta diskriminaciji ni po kakvoj osnovi. Za takvu ću se Rijeku zalagati. Nije mi običaj piti kavu u tom kafiću, a najčešće pijem kavu na terasi svog omiljenog kafića u centru grada gdje se osjećam slobodno i dobrodošao.

3. Dosad je 10 kandidata najavilo kandidaturu u utrci za gradonačelnika, zašto bi trebali vama dati glas?

HDZ je jedina stranka koja predstavlja kontinuitet oporbene politike u Rijeci i neumorno kritiziranje SDP-ove vladavine. Ukazujemo na nedostatak vizije za upravljanje gradom. Glas za mene je glas za razvoj Rijeke i realizaciju brojnih projekata poput izgradnje kolodvora što smo više puta istaknuli. Rijeci trebaju realni i ostvarivi projekti, a ne megalomanija. Treba ovdje posebno naglasiti i dosadašnja ulaganja Vlade u Rijeci, a to je izgradnja nove bolnice, izgradnja ceste D-403, sveučilišnog kampusa, Zagrebačke obale, kao i ulaganje u buduće projekte kao što je Porto Baroš koji će promijeniti vizuru grada.

4. Koji bi grad u Hrvatskoj trebao služiti kao primjer Rijeci i zašto?

Nema gradova u Hrvatskoj koji bi Rijeci trebali biti primjer jer je Rijeka uistinu nešto najbolje što Hrvatska ima. No, upravljanje gradom je nešto drugo. Tu bi Rijeci primjer mogao biti jedan Zadar koji se posljednjih godina pod HDZ-om razvio u središte sjeverne Dalmacije, Šibenik se razvija, Dubrovnik…svi se razvijaju samo Rijeka stagnira.

5. Poznato je da ste, osim političkih, imali prilike ući i u glazbene vode. Hoćete li zapjevati u slučaju izborne pobjede, i ako da, koju pjesmu?

Ha-ha. Glazba je sastavni dio moga života, glazba je moja ljubav, moja strast i moj ispušni ventil. Sigurno ću zapjevati pjesmu „Najdraža Rijeko“, zajedno sa mojim prijateljem Damirom Badurinom. Ta pjesma u meni budi posebnu emociju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here