Home Najnovije Otvorene Riječke ljetne noći (FOTO)

Otvorene Riječke ljetne noći (FOTO)

1411
0

Sedme po redu Riječke ljetne noći 2010. otvorene su spektaklom u središtu riječke luke. Na pontonu između Gata Karoline Riječke i Pomorsko-putničkog terminala solisti, zbor i orkestar HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević-Orešković izveli su posljednji stavak Devete simfonije L. van Beethovena, Odu radosti, a sopranistica Ivana Lazar otpjevala je Ave Mariu G. Caccinija.

Više od tisuću okupljenih građana pozdravila je intendantica HNK Ivana pl. Zajca Nada Matošević Orešković, pozvavši ih da u naredna četiri tjedna upoznaju gradske prostore – riječku luku, Astronomski centar Rijeka, Trg Grivicu i plažu ispred hotela “Park”, u novom ruhu.

Riječki gradonačelnik Obersnel naglasio je važnost Riječkih ljetnih noći kao festivala koji, kako je rekao, izaziva i provocira, otkriva nove prostore, ali i daje snagu gradu kao promotor kulture.

Riječane je pozvao da odaberu svoju zvijezdu, što je ujedno i moto Festivala, i proglasio Riječke ljetne noći otvorenima, nakon čega je po sedmi put podignuta festivalska zastava. Svečano otvaranje popraćeno je i vatrometom iz središta luke. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here