Home Biznis Pad prometa i gubici Luke Rijeka u prvoj polovici godine

Pad prometa i gubici Luke Rijeka u prvoj polovici godine

2984
2

lukarijekaLuka Rijeka u prvih šest ovogodišnjih mjeseci zabilježila je pad poslovnih prihoda za 19 posto, a prometa za 17 posto. Poslovala je s gubitkom od 2,2 milijuna kuna. U istome razdoblju prošle godine poslovala je s dobiti od 2,2 milijuna kuna, javlja Radio Rijeka.

Na razini grupe Luka Rijeka ostvarila je u prvom polugodištu 74,16 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 19 posto manje nego u istom razdoblju 2015. godine. Poslovni rashodi istodobno su bili osam posto manji – 80,6 milijuna kuna.

Ukupni promet suhih tereta u riječkoj luci, koji čine Luka Rijeka d. d. i pridruženo društvo Adriatic Gate Container Terminal u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosio je 1.805.129 tona, što je 17 posto manje nego u istom razdoblju godinu dana ranije. Pritom je promet Luke Rijeka iznosio 999.870 tona i bio je za 30 posto manji u odnosu na prošlu godinu.

Broj zaposlenih u tome je razdoblju smanjen za 30 te je krajem lipnja u Luci Rijeka bilo 643 zaposlenika. Prihod po zaposleniku smanjen je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za osam posto, na 126.000 kuna.

Previous articleBasaksehir – Rijeka 0:0
Next articleNajbolje aplikacije za učenje stranih jezika

2 COMMENTS

  1. Jeste li pročitali kako stoji luka Trst? Povećanje prometa 45% zbog izgradnje četvrtog kolosjeka. A nama je željeznica gora nego u doba otvaranja ( nesuklad vuče i pruge) i grade se autoceste, trošak kojih promet ne može pokriti osim u 8 ljetnih vikenda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here