Home Najnovije Pešut o Autotroleju: U Rijeci godišnja karta 374 eura, a u Trstu...

Pešut o Autotroleju: U Rijeci godišnja karta 374 eura, a u Trstu 279 eura

1112
6

U raspravi o Izvješćima o radu komunalnih i trgovačkih društava gradski vijećnici su najviše raspravljali o Autotroleju, pa je tako Denis Pešut (Lista za Rijeku) usporedio javni prijevoz Rijeke i Trsta. Primjerice, godišnja karta za 51 gradsku liniju i 5 dodatnih u Trstu stoji 279 eura, a u Rijeci 374 eura. Kazao je kako bi Grad Rijeka trebao učiniti sve kako bi javni prijevoz bio atraktivniji građanima poboljšavanjem načina prodaje voznih karata, potom smanjiti izdatke poslovanja reorganizacijom komunalnog društva te razmišljati o plinu kao pogonskom gorivu za autobuse.

Gradonačelnik Obersnel, koji je inače i predsjednik skupštine Autotroleja, kazao je kako su svjesni potrebe daljnjeg nastavka reorganizacije poslovanja Autotroleja, koja se odvija posljednjih deset godina. Započete su i aktivnosti na uvođenju elektronskog sustava kupovanja i korištenja karata, koji se planira uvesti najkasnije do početka 2011. godine. Gradonačelnik je istaknuo kako je teško uspoređivati javni prijevoz Rijeke i Trsta, čiji se javni prijevoz značajno subvencionira iz sredstava regije. Što se tiče plina kao goriva, prijavljen je projekt koji podrazumijeva izgradnju plinske stranice i nabavku plinskih autobusa, a potpisom europske inicijative Sporazuma gradonačelnika preuzeta je obveza o 20% smanjenju emisije ugljičnog dioksida iz javnog gradskog prijevoza. (rijeka.hr)

6 COMMENTS

 1. točno, kad pitaš nešto i uspoređuješ onda moraš se dobro pripremiti da vas Obersnel ne otpili svaki put lagano. Kao sad kad veli da se prijevoz u Trstu financira iz sredstava regije. A vaše pitanje i stav da je Trst jeftiniji pada u vodu.
  Mada, kako on to zna odmah tako odgovoriti da se to u Trstu financira iz sredstava regije.
  Jer da mene pitaš, odgovorio bi da ću istražiti zašto može u Trstu biti jeftinije, ne bi mogao odmah to znati.
  Inače sad onaj koji pita mora provjeriti u kojem postotku regija financira i još ostale stvake usporediti koje su u Trstu i Rijeci da bi mogao to opet pitati i eventualno kontrirati.
  A ovi prijedlozi idu na servis Obersnelu, jer kaže da to sve i radi već i može se pohvaliti. Ako može se pohvaliti, zašto ne.

 2. to da se gradski prijevoz u trstu sufinancira iz regionalnog proračuna je vrlo upitna tvednja, a ti antoloviću koji sve znaš i koji tražiš da se treba dobro pripremiti kada se želi postavit pitanje obersnelu, bilo bi dobro da se malo pripremiš u svojoj glavi i postaneš ozbiljan čovjek a ne sve kritiziraš pljuješ i izigravaš glavnog gradskog frika.
  Gradski vijećnik Denis pešut je postavio jako dobro pitanje koje samo za sebe dovoljno govori. Trst je grad sa najvišim životnim standardom u italiji i kupovna moć tršćana kudikamo viša od riječana, a naši građani plačaju višu cijenu karte.
  Ako to nije sramtno neznam što je

 3. Ovi Talijani su mi najjači. Imaju na stotine nekakvih komunalnih firmi, pa se financiraju iz nekakvih regionalnih fondova, pa onda malo da država, pa malo EU… Pa se malo skupljaju vrečice po cesti, pa malo šiša trava uz granicu, pa ovo pa ono, i svi rade po tim nekim “trla baba lan” komunalnim firmama. Čudo jedno. Pazi samo koliko vrsta policajaca imaju, pa su ti tu bolnice sa milion pomočnih sestara (čak nisu ni prave med. sestre), pa imaju 50 vrsti smetlara, pa su ti tu vozači autobusa, naravno nisu svi isti ( jer imaju uz obične buseve i one na plin, i one male sa 10ak sjedala, a svaka ta vrsta busa traži posebnu obuku i posebnog vozača ) itd. Najjače su mi one face u trokolicama koje imaju u sebi motor od kosilice i onda se u tu trokolicu utrpa njih troje…
  Pa kad počnu NEjuriti po onoj uzbrdici ( prema doma ) za izlaz iz TS-a.
  Uglavnom mogao bi do sutra nabrajat, najjači su po tom “komunalnom pitanju”…

 4. Postavljeno pitanje pogađa srž jednog od problema, a kojih ima zaista mnogo u gradu Rijeci Bravo.Stoga svaka daljnja filozofija ovog je promašen pokušaj skretanja pozornosti od istog.Ovakvu tehniku zavaravanja javnosti, upravo provodi ova uprava na čelu s drugom gradonačelnikom V.Obersnelom i dičnim njegovim zamjenikom “moralne reputacije “Ž.Jovanovićem-koji usput rečeno, jedno kaže a drugo sprovodi.
  Hvala na razumjevanju !

 5. POstavljeno pitanje je dobro. Ali ako je Obersnel odgovorio da u Trstu se financira i iz regije i time opravdao recomo našu cijenu karte ovdje, sada to treba provjeriti. YA i usporediti ostale faktore. Ako se želi točno znati je lo mioguće u RUIjeci jeftinije. ja sam naprimjer doznao da Grada MUnechen zas održavanje parkova i zelenih površinatroši po četvornom metru duplo manje od Grada RIjeke i htio sam to predbaciti gradu. Ali dubljom analizom i raspitivanjem o tome, došao sam do toga, da kod nas ima više raznovrsnog bilja u parkovima Kkome treba posebnija njega i suša je pa trba i više vode i drugo, pa nisma mogao biti 100 šposto uvjeren da i mi možemo po cijeni MUnechena. Treba zaijsta stručno sagledati sve. Nije postaviti pitanje tek takom, površno, da onda nemaš što više odgovoriti na drugu loptu,i Ober te isprve otpili.
  Pitanje je dobro ali trba ga proučiti temeljitije, može i sad se provjeriti Obersnelove naviode i da li oni imaju težinu. tako kad je Ober rekao da jecjena bazena u trsti i kranju ista kao i u RIjeci, iašo sam to u trst i kranja provjeriti i doznao da Obersnel teško laže.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here