Home Vijesti ‘Plenković i Vlada smanjuju cijene, Grad Rijeka i Marko Filipović ih podižu,...

‘Plenković i Vlada smanjuju cijene, Grad Rijeka i Marko Filipović ih podižu, dok HDZ građanima daje, SDP im oduzima’

204
0

‘Plenković i Vlada smanjuju cijene, Grad Rijeka i Marko Filipović ih podižu, dok HDZ građanima daje, SDP im oduzima’, ustvrdio je u izjavi za javnost riječki HDZ.

‘Odgovorna vlast u stanju je prepoznati trenutak u kojem treba donositi kvalitetne i sveobuhvatne politike kojima će svojim građanima olakšati život, boriti se za njihov viši standard i otvarati nove potencijale. Vlada HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića kroz uvođenje protuinflacijskih mjera primjer je kako se to radi: u trenutku koji je zahtijevao njenu intervenciju osmišljen je 5. po redu paket konkretnih mjera kojima se pomaže umirovljenicima, obiteljima s djecom i pripadajućim doplacima, primateljima socijalne pomoći, ali i svim ostalim građanima koji će odsad u trgovinama ključne artikle kupovati po nižim cijenama, zadržat će se niske cijene energije, daleko ispod tržišnih…
Podatak da je prosječna neto plaća od početka Plenkovićevog premijerskog mandata 2016. narasla za čak 401 eura pokazatelj je kontinuiteta uspješnosti naših politika unatoč brojnim teškim okolnostima, od covida i dva potresa do rata u Ukrajini.
Unatoč svemu tome Vlada i premijer su, dakle, proaktivni, u stalnoj potrazi za dobrim rješenjima, za razliku od, recimo, riječke, SDP-ove gradske vlasti, na čelu s gradonačelnikom Markom Filipovićem, ironično rečeno svjetskim putnikom koji bez ikakvog konkretnog smisla i učinka putuje, putuje i putuje, posjećujući sve kontinente u bijegu od tužne riječke realnosti.

Zašto tužne?
Zato što dok Vlada traži i pronalazi modele kako rasteretiti građane novih financijskih obaveza, kako im olakšati ovo razdoblje prepuno izazova na svim razinama, naš vrli gradonačelnik, naš riječki MVP, naš riječki ministar vanjskih poslova, što je naravno ironija na njegov način obnašanja funkcije gradonačelnika, svoju gradsku politiku svodi na – povećanje cijena komunalnih usluga!
Vlada, ponovit ću, intervenira stvarajući građanima uštede, smanjujući cijene troškova života boreći se za potrošačku košaricu.
Naš gradonačelnik pak građanima, u pauzama putovanja po svjetskim destinacijama, podiže cijene. U nebo! Tako je u
Rijeci sada skuplja vožnja Autotrolejevim autobusima, poskupljuje i grobna naknada, poskupljuje voda, poskupljuje cijena parkiranja, kao i odvoz smeća.

U gradu na Riječini sve poskupljuje, u rasponu od 10 do 60 posto!

Hrvatska Vlada intervencije u razne sektore, s ciljem povećanja standarda svih građana, provodi osmišljeno, u pregovaračkim procesima, s jasnim objašnjenjima što se, kako i zašto radi. To se zove stabilnost.
SDP-ova vlast u Rijeci, pak s druge strane, bez ikakvih razvojnih politika, bez plana i programa kako će se olakšati građanima dnevno funkcioniranje i smanjiti im mjesečne troškove, otuđila se od baze i naroda.

Vlast je to koja je samoj sebi svrhom i zato je osuđena na svoj kraj. To je proces kojem u Rijeci svjedočimo.
Siguran sam da brojimo zadnje mjesece SDP-ovog upravljanja gradom u kojem se velike infrastrukturne investicije događaju samo zahvaljujući HDZ-u i politici ove Vlade, prije svega Andreju Plenkoviću i ministru Olegu Butkoviću koji slijevaju kapital u riječki bazen, a SDP-ova ga politika samo isušuje.

Trenutno živimo u dva paralelna politička svijeta: jednom, na državnoj razini, aktivnom u suočavanju s izazovima, koji na izazov vremena odgovara konkretnim mjerama i politikama, dok u drugom svijetu, nesvjestan generalne situacije, hibernira SDP, koji građanima Rijeke, svom takozvanom crvenom bastionu, u svojoj lažnoj socijalnoj politici, poručuje da im podiže sve komunalne cijene.
Siguran sam da je jasno kako su ove dvije politike neusporedive. HDZ i Vlada osmislili su paket mjera za cijelu državu. Uskoro se paket pravih i razvojnih mjera priprema za Rijeku. Za Rijeku 21. stoljeća. HDZ dolazi, SDP odlazi. Konačno’, zaključuju u riječkom HDZ-u.

Previous articlePijana dvadesetogodišnjakinja policajcu iznijela nemoralnu ponudu: ‘Opali me šokerom, jako volim nastrano’ (VIDEO)
Next articleProdaju “prljavo” donje rublje za 600 eura: izgleda poderano i već nošeno, ali nemaju se čega sramiti (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here