Home Najnovije Plenković o optužnicama iz BiH: Ništa neće dovesti u pitanje Bljesak i...

Plenković o optužnicama iz BiH: Ništa neće dovesti u pitanje Bljesak i Oluju

609
0

Premijer Andrej Plenković danas je u Sinju komentirao zahtjev tužiteljstva BiH za procesuiranje hrvatskih zapovjednika u operaciji Bljesak zbog navodnih ratnih zločina.

Plenković je rekao kako su već neko vrijeme upoznati s tim te da će Ministarstvo pravosuđa i uprave proučiti tu dokumentaciju kako bi vidjelo postoje li prepreke da se to proslijedi DORH-u, koji će to proučiti.

“DORH to može odbaciti”

“Na njima je da donesu odluke. Ne mogu trenutno prejudicirati što će DORH učiniti, ali ono što svakako može, u supstantivnom smislu, u konačnici odbaciti to i tako riješiti problem”, rekao je.

“Ništa neće dovesti u pitanje Bljesak i Oluju”

Rekao je kako su Bljesak i Oluja bili oslobodilačke operacije koje su Hrvatskoj ponovno donijele integritet državnog teritorija. “To su operacije na koje ćemo biti ponosni i nikakvi ih procesi, bez obzira na koji su način pokrenuti, neće dovesti u pitanje”, uvjerava premijer Plenković i dodaje: “Nije ovo prva situacija koju smo imali i naš stav je tu jasan.”

Ponovio je da o zahtjevu tužiteljstva BiH znaju već nekoliko dana, a na tvrdnju novinara da se optuženi generali žale što ih o tome nije obavijestila vlada, nego su to doznali od predsjednika Zorana Milanovića na njegovom primanju uoči Oluje, Plenković je rekao: “Ne znam što kažu. Meni nitko nije ništa o tome rekao nikada.”

Previous articleSin ju iznervirao, pa ga za kaznu ubacila u prtljažnik: Reakcija prolaznika ju je razbjesnjela (VIDEO)
Next articleOlujni pritisak na Hrvatsku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here