Home Mozaik Plovili su brodom, a onda primijetili nešto čudno: Voda se zapjenila, a...

Plovili su brodom, a onda primijetili nešto čudno: Voda se zapjenila, a ono što je izletilo nije bilo morsko stvorenje! (VIDEO)

424
0

Ljubitelji jedrenja ili plovidbe morem često svjedoče neobičnim morskim bićima. No, ponekad čak i iskusne nautičare šokira neočekivani prizor.

Upravo se to dogodilo jednoj kanadskoj ekspediciji iz kanadskog Quebeca koja je na otvorenom moru imala neočekivani susret sa stvorenjem kojem nije mjesto u vodi, pogotovo ne tako daleko od obale.

Članovi posade na brodu bili su šokirani prizorom kada je nedaleko od broda izronilo kopneno stvorenje. Ležerno je zaplivao i ponovno zaronio ostavljajući posadu broda u potpunom šoku i nevjerici.

Video je izazvao veliku pažnju na Tik Toku, a pratitelji na ovim mrežama i sami su bili iznenađeni ovim neobičnim susretom. Naime, video objavljen na ovoj društvenoj mreži prikazuje kako se ekspedicija vraća kući.

Odjednom se voda uzburkala i zapjenila, a iz nje je izronio bijeli polarni medvjed koji se ležerno kupao daleko od obale kao da je to sasvim normalna stvar. Doduše, vidjela se obala, no prema riječima članova ekspedicije, za medvjeda je ipak predaleko.

Kao da se ništa čudno nije događalo, meda je malo zaplivala, zatim ponovno zaronila i nestala, ostavivši u šoku sve članove ekspedicije koji su s broda nijemo promatrali prizor ispod sebe.

@xsupenook Sharingg what we saw last night #foryou #fyp #foryoupage #fypシ #xsupenook #polarbear ♬ original sound – XSupEnook

Uslijedili su brojni komentari na ovu objavu.

– Medvjed nije na otvorenom oceanu, blizu je kopna. On je dobro.

– Nisam znao da se zapravo kupaju u otvorenom moru.

– Umrla bih od straha da sam ga vidjela na moru.

– Nema razloga prilaziti i plašiti ga.

– Zar se ne bojite da će vas napasti? – komentirali su korisnici mreže.

Mladić koji je video objavio objasnio je da su ljudi potpuno sigurni i da medvjedi sigurno neće napasti čovjeka u vodi. Čak i susret s medvjedom na kopnu obično je potpuno bezopasan, rijetko se dogodi da ova životinja napadne osim ako nije isprovocirana ili prestrašena.

Vjeruje se da polarni medvjedi trebaju led da bi preživjeli, ali sudeći po ovim videima, prilično im je dobro kada se led otopi. Ovaj medvjed je vjerojatno preplivao ocean u potrazi za hranom ili ribom, pa se malo zanio i otplivao dalje nego što je trebao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here