Home Mozaik ‘Pobijedio sam sustav‘: Djedica u Fiat Puntu otkrio kako se besplatno voziti...

‘Pobijedio sam sustav‘: Djedica u Fiat Puntu otkrio kako se besplatno voziti autocestama

70
0
Ilustracija

‘Djed Mario‘ ima 80 godina, vlasnik je Fiat Punta s kojim je do nedavno talijanskim autocestama vozio bez plaćanja cestarina, no nakon dvije godine besplatne vožnje – stigao je kraj.

Na njegovu adresu stigla je kazna od 4000 eura za sve dosadašnje besplatne vožnje, a njegove prevare otkrivene su pomoću nadzornih kamera na autocestama.

Prema izvješću policije, Mario je prolazio autocestama bez plaćanja tako da bi se ‘zalijepio‘ na vozilo ispred i projurio ispod rampe prije nego se spusti.

U razgovoru za talijanski CorrieredellaSera, Mario je otkrio kako je ‘pobijedio sustav‘ te zašto odbija platiti cestarinu.

– Ja sam običan umirovljenik, što znači da mi prihodi nisu jača strana. Svoju mirovinu u cijelosti uplaćujem u starački dom.

I kako da onda putujem? Našao sam svoj način i prošao cijelu zemlju bez plaćanja. Što sam trebao napraviti dok drugi spavaju? Ne mogu biti u domu cijeli dan.

Što se tiče kazne, neću je platiti, autoceste bi trebale biti javne – u vlasništvu svih nas, ne smiju ih naplaćivati. Da ne spominjem da su cijene previsoke za uslugu koju nude. S ovakvim cijenama očekujem više, usluga im je loša.

U svakom slučaju, cestarine ne namjeravam plaćati – zaključuje Mario koji je i dalje uvjeren u svoju nevinost.

Previous articleNajpoznatija navijačica Vatrenih u trikou zavladala ulicama Beverly Hillsa: Izvela vruće poze na autu i oblinama mamila prolaznike
Next articleKolindu 24 sata čuvaju 2 policajca iako 3 godine nije predsjednica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here