Home Vijesti Pobjeda stanara: Grad Rijeka odustaje od rušenja parka na Potoku!

Pobjeda stanara: Grad Rijeka odustaje od rušenja parka na Potoku!

1510
0

U prijedlogu izmjena DPU Potok, za koji je završila javna rasprava, ipak se neće naći i rušenje parka na spoju Ulice Nikole Cara (kod kućnog broja 11) i Završnikove ulice na Potoku. Naime u prvotnom prijedlogu predviđeno je rušenje parkića sa igralištem za djecu na čijoj su površini trebale niknuti dvije trokatnice i parking garaža.

Nezadovoljni takvim razvojem situacije stanari su se samoorganizirali te su organizirali potpisivanje peticije protiv rušenja parka u gradu sa izrazitim deficitom zelenih površina. Namjera inicijatora bila je da predlagač odustane od ovakvog prijedloga izmjena DPU-a kako se on ne bi ni pojavio pred gradskim vijećnicima.

Prema svemu sudeći u tome su i uspjeli jer je prema posljednjim informacijama Odjel gradske uprave za urbanizam, uvažavajući reagiranje građana iznesene tijekom javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Potok u Rijeci, odustao od ideje rušenja parka. Od predviđene gradnje objekta »l« oblika za poslovnu namjenu će se odustati.

Pobjeda je to stanara koji su osim peticije prema Gradu Rijeci išli sa ukupno 24 dopisa koji će se sada temeljito analizirati prije konačnog prijedloga.

Previous articlePremijera ‘Michelangela’ u Zajcu
Next articleDenis Kuljiš: Tko će priopćiti Vladi? Sljedeći je Brodosplit…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here