Home Vijesti Prazan tuRIstički autobus posvađao Riječane s gradonačelnikom

Prazan tuRIstički autobus posvađao Riječane s gradonačelnikom

2727
0

4657360TuRIstički autobus koji desetak godinama prazan poput ukletog holandeza krstari gradskim prometnicama, ovog puta je posvađao građane i gradonačelnika kojeg su isprovocirale njihove primjedbe na twitteru.

Raspravu je započela ‏@ivaNAtockice konstatacijom: “Rijeka je postala turistički grad, ali ni sama još ne vjeruje u to. Gradski oci to tek trebaju primijetiti”.

‏@Kjukar je tada tvitnuo: “Pogledaj onaj autobus na kat što se već godinama prazan vozika gradom i shvatit ćeš da gradski oci to znaju, ali im bolje ovako”, te da je gradonačelnik Vojko Obersnel “rekao da treba neko vrijeme da se uhoda. Evo… Još malo pa će i bus biti za otpis”.

@GioGrlj ga je namjeravao praznog slikati ovih dana, “ali rekoh, da ne širim defetizam. Ne znam zašto se u RI tako malo koristi. Po Londonu su svi puni”.

“Što imamo ponuditi turistima osim praznog busa i šetnje Korzom? Gdje da izađu navečer, što da rade u Ri?”, pita se @ivaNAtockice, na što je Obersnel odnosno ‏@Obi_Rijecki odgovorio: “Nevjerovatno koliko negativne energije. Možda turisti kojih je svake godine 25 % više znaju odgovor”.

‏@DianaBatinic: Uzgredbudirečeno https://www.rijekadanas.com/turisticki-autobus-u-minusu-4-milijuna-kuna/…

‏@Obi_Rijecki: Usput budi rečeno to je idiotska računica što se od portala jedne stranke može i očekivati.

‏@DianaBatinic: Dakle, očekujemo demantij i iznošenje istinitih podatka o poslovanju vezanom uz turistički bus?

‏@Obi_Rijecki: Znači da pišem reagiranje ne tekst iz 2012.? To sam već radio ali kad baš inzistirate opet ću.

‏@DianaBatinic: Ne inzistiram. Ako vam je ok da buja nezadovoljstvo kod brojnih građana oko te teme, vi nemojte. A možete iskoristiti temu kao priliku za hvaljenje čudotvornog oporavka iz dugova ovog projekta. Kao i uprava koja prepoznaje isplative urbane projekte koji odgovaraju kontekstu i viziji grada. Što razlikuje taj bus od onog broja 32 osim što je šaren i na kat. Pitan jer ne znam.

‏@Obi_Rijecki Neke stvari su pitanje urbanog standarda a ne isplativosti i zato postoje javna sredstva.

@ivaNAtockice Ovaj put se slažem s gradonačelnikom. Volim taj bus 🙂 Šaren je i lijep, možda bi ga trebalo bolje reklamirati 🙂

‏@dpasaric Nije problem neisplativost, problem je što je antireklama ovako prazan. Zašto to ne bismo pretvorili u prednost, pa bili prvi grad s besplatnim turističkim busom? Ili barem neka međuopcija, npr. da je učenicima, studentima i penzićima besplatan?

Previous articleKek uoči Hajduka: Želimo nastaviti pozitivan niz
Next articlePRESSING: Gore riječka trobojnica, riječka DB pustoš!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here