Home Vijesti Prijetili pištoljem u Opatiji, dvojica su bili strani državljani koji su nezakonito...

Prijetili pištoljem u Opatiji, dvojica su bili strani državljani koji su nezakonito boravili u Hrvatskoj

97
0

Sumnjiče se da su prethodno, u cilju ozbiljne prijetnje prema oštećenima u zajedničkom dogovoru nabavili pištolj i streljivo, javlja MUP PGŽ

Kaznenom prijavom podnesenom nadležnom državnom odvjetništvu i privođenjem pritvorskom nadzorniku dvojice državljana Srbije u dobi od 38 i 44 godine te 37-godišnje hrvatske državljanke, završeno je kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje kažnjivih radnji na području Opatije tijekom 19. ožujka ove godine.

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

Troje privedenih policija sumnjiči da su prethodno, u cilju ozbiljne prijetnje prema 55-godišnjem državljaninu Srbije i 58-godišnjem hrvatskom državljaninu, u zajedničkom dogovoru nabavili pištolj i streljivo. Zatim su u nedjelju, 19. ožujka na području Opatije sačekali  vozilo u kojem su se nalazila spomenuta dvojica oštećenika te svojim vozilom krenuli za njima, odustavši nakon što su uočili da isti idu u pravcu policije.  

Žurnim postupanjem policije, svo troje osumnjičenih uhićeno je istog dana, i to u suradnji sa policijskim službenicima specijalne policije u ugostiteljskom objektu na području Opatije, a jednog su policijski službenici opatijske policije zatekli u prometu i uhitili.

Prilikom uhićenja od 37-godišnjakinje je oduzet pištolj, koji je nezakonito posjedovala i više od 50 komada streljiva te drugi predmeti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da su počinili kazno djelo prijetnje,  prijavljena su dvojica državljana Srbije i hrvatska državljanka.

Osim toga, 37-godišnja hrvatska državljanka te još jedan  hrvatski državljanin (65 godina), kod kojeg je također pronađeno oružje i nekoliko komada streljiva,  prijavljeni su i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također, utvrđeno je kako dvojica osumnjičenih državljana Srbije (38 i 44 godine) nemaju reguliran status stranca, odnosno nezakonito borave na području Republike Hrvatske.

Previous articleKlimatski aktivist šarao grafite po fasadi povijesne zgrade, napao ga gradonačelnik: “Koji k…c radiš?”
Next articleIgrači Barce užasnuto gledali nogu Lewandowskog nakon El Clasica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here