Home Sport Priznao je suigračima da je homoseksualac. Pogledajte kako su reagirali

Priznao je suigračima da je homoseksualac. Pogledajte kako su reagirali

353
0

Prije godinu dana australski nogometaš Josh Cavallo (21) objavio je na Instagramu da je homoseksualac. “Želim s vama podijeliti nešto osobno. Ja sam nogometaš i ja sam gej”, rekao je u uvodu videa objavljenog na Instagramu, u kojem je ispričao svoju priču. Dodao je i da je dobio podršku suigrača u svlačionici kad im je otkrio istinu, a sad se pojavio video koji pokazuje kako je taj trenutak izgledao.

Malo je profesionalnih nogometaša javno otkrilo svoju homoseksualnost, a u pravilu su to činili kada bi završili profesionalnu karijeru da bi izbjegli homofobne napade navijača. Prvi je to učinio Englez Justin Fashanu tijekom ’90-ih. Po završetku karijere počinio je samoubojstvo.

Bivši igrač Newcastle Jetsa Andy Brennan je 2019. godine otkrio da je homoseksualac i tako postao prvi aktivni nogometaš koji je progovorio o svojoj seksualnosti. Javno je istupio i Thomas Hitzlsperger, čovjek koji je 52 puta nosio dres njemačke reprezentacije. Napravio je to nakon karijere i tako postao prvi istaknuti nogometaš u povijesti koji je javno priznao da je homoseksualac.

Cavallo je priznao da je skupljao hrabrost da izađe u javnost sa svojom intimom. Kad je to napravio, podrška je stigla sa svih strana. Javili su mu se najjači klubovi svijeta, među njima Barcelona, Juventus, Liverpool, Arsenal…, a podršku je dobio i od mnogih svjetski poznatih igrača pa su ga tako zbog hrabrosti istaknuli Rio Ferdinand, David de Gea, Raphael Varane, Antoine Griezmann, Gerard Pique… Javio se porukom i Zlatan Ibrahimović, koji mu je rekao: “Ti si šampion. Nogomet je za sve. Izrazito poštovanje.”

Cavallo je najprije skupio hrabrost da to prizna svojim suigračima u svlačionici Adelaide Uniteda, a tek potom i cijelom svijetu. Iz snimke se vidi njihova pozitivna reakcija

Previous articleUmrla Ankica Tuđman
Next articleTimothy Snyder (Sveučilište Yale): Kako će završiti rat u Ukrajini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here