Home Vijesti Probijena tri od četiri tunela na riječkoj obilaznici

Probijena tri od četiri tunela na riječkoj obilaznici

990
0

Tri od ukupno četiri tunela koji se grade u sklopu dogradnje južnog kolnika riječke obilaznice su probijena, a četvrti tunel bit će probijen do kraja godine, kazao je danas pri obilasku gradilišta tunela na riječkoj obilaznici član uprave Autoceste Rijeka – Zagreb d.d. Miro Škrgatić.

Tunel Škurinje I (412 metara) probijen je u rujnu ove godine, a tunel Katarina (190 metara) i Škurinje II (572 metra) probijeni su prije nekoliko dana, prije planiranih rokova.

Po riječima Škrgatića, probijanje najdužeg tunela Trsat (858 metara) očekuje se za desetak dana, također prije roka, a radovi na južnom kolniku obilaznice trebali bi biti završeni tijekom proljeća sljedeće godine.

Ukupna duljina južnog kolnika riječke obilaznice je 8856 metara, a uključujući priključne ceste 9600 metara.

Izvođač radova je Poslovna udruga koju čine Hidroelektra Niskogradnja, kao vodeći partner, te Viadukt, Konstruktor Inženjering i Strabag.

Vrijednost radova je 627,9 milijuna kuna, a rok završetka radova je 1. lipnja 2009.

Radovi na izgradnji južnog kolnika riječke obilaznice obuhvaćaju dogradnju glavne trase s priključcima južnog kolnika na izgrađene dionice u čvorištima Diračje i Orehovica, dogradnju čvorišta Diračje i Orehovica, izgradnju čvorišta Rujevica, odvodnju s trase i čvorišta, radove na kabelskoj kanalizaciji i barijerama za zaštitu od buke.

Na trasi će biti izgrađeno više objekata – četiri tunela, most Rječina, vijadukti Katarina i Mihačeva Draga, podvožnjak Škurinje, nadvožnjak Kozala i nadvožnjak u čvoru Rujevica.

Oko 30 posto dionice južnog kolnika obilaznice čine upravo objekti – tuneli ukupne duljine 2020 metara, vijadukti ukupne duljine 509,5 metara i ostali manji objekti ukupne duljine 114 metara.

Autocesta Rijeka – Zagreb preuzela je u kolovozu 2007. koncesiju riječke obilaznice, a time i obvezu izgradnje njenog južnog kolnika.

Previous articleEvropske baletne zvijezde u Rijeci
Next articleRiječki facebookovci razotkrili pokušaj političke manipulacije prosvjeda ”Stegnite vi svoje remene bando lopovska”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here