Home Vijesti Riječki facebookovci razotkrili pokušaj političke manipulacije prosvjeda ”Stegnite vi svoje remene...

Riječki facebookovci razotkrili pokušaj političke manipulacije prosvjeda ”Stegnite vi svoje remene bando lopovska”

180
0

Nakon što su izražene sumnje da iza organizacije prosvjeda stoji Hrvatska stranka mladih, riječki ogranak prosvjeda je istražujući na internetu ustanovio kako je velik broj inicijatora prosvjeda zaista u članstvu Hrvatske stranke mladih. Livio Defranza, jedan od nezadovoljnih Riječana, kazao je za portal javno.com kako uopće nije bitno što je HSM organizirao prosvjed jer je ta organizacija nadrasla njih same.

– Mi ne sumnjamo, mi smo ustvrdili da je riječ o HSM-u. Dobili smo i priopćenje iz HSM-a što smo trebali kao pročitati tamo, što ne vjerujem da ćemo napraviti. Čuo sam i da je u Splitu taj Petar Krešimir iz pravaške mladeži – kazao je Defranza.

O tome da HSM organizira prosvjed, kaže Defranza, saznao je od dečka njegove sestre, te dopisivanjem putem e-maila, a zatim su počeli tražiti.

– U početku ništa nismo sumnjali. Mislili smo poslali su poruku svima, pozivaju mlade, dakle svoju ciljanu skupinu, da naprave nešto, izgleda O.K., ali kad smo počeli kopati… Ne želimo da nekakva neznatna stranka pokupi zasluge, a lokalni izbori su za šest mjeseci – kaže Defranza.

Ipak, u nadi kako se cijela stvar neće pretvoriti u političku priču, Defranza dodaje kako je cijela stvar krenula od grada do grada, te poprimila puno veće razmjere.

– Nema veze to što je netko u politici, dok god ne ističe to – kaže uz opasku da je i određen broj ljudi riječkog inicijativnog odbora također učlanjen u političke stranke, uključujući i sebe koji je u Listi za Rijeku, ali nisu niti hoće koristiti prosvjed za stranačku promociju.

Previous articleProbijena tri od četiri tunela na riječkoj obilaznici
Next articleKompleti ulaznica za EP već rasprodani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here