Home Najnovije Proradilo dizalo u riječkom KBC-u!

Proradilo dizalo u riječkom KBC-u!

158
0

29. lipnja na portalu ‘Rijeka danas’ u članku Haller: Pacijente s hitne vozimo po kiši jer je dizalo u kvaru već 2 mjeseca! pisali smo o neugodnosti koju je jedan naš sugrađanin doživio prilikom hospitalizacije u riječkom KBC-u. Naime, prilikom prijevoza s Hitne medicinske pomoći na odjel koji se nalazi u glavnoj zgradi riječkog KBC-a, medicinski tehničari izveli su ga iz zgrade Hitne pomoći na stražnji ulaz, nekoliko desetina metara vozili ga pod otvorenim nebom (iz kojeg je, da stvar bude gora, te večeri kišilo) i zatim na stražnji ulaz uveli u glavnu zgradu.

Rukovodstvo riječkog KBC-a pitali smo zašto je pacijent izveden iz bolnice, vožen po kiši i onda na stražnji ulaz dovezen u glavnu zgradu, umjesto da se koristilo dizalo. Odgovor smo dobili od ravnatelja KBC-a Rijeka Hermana Hallera koji nam je u e-mailu objasnio da je “razlog prijevoza pacijenta iz riječke jedinice Centra za hitnu medicinu (CZHM) u ostali dio glavne zgrade izveden preko stražnjeg ulaza u glavnu zgradu (umjesto dizalom koje je smješteno unutar zgradem uz samu jedinicu CZHM) stoga što je navedeno dizalo već gotovo dva mjeseca u kvaru.” Na naše pitanje zašto je dizalo već dva mjeseca u kvaru i kada ga planiraju popraviti ravnatelj Haller se nije trudio dati odgovor.

U petak navečer je ispod vijesti Haller: Pacijente s hitne vozimo po kiši jer je dizalo u kvaru već 2 mjeseca! komentar ostavila Karmen Lončarek, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i nadzor koja je navela da je od 9.7. dizalo ponovno u funkciji. Njezin komentar prenosimo u cijelosti:

Četiri dizala u KBC Rijeka isključena su iz uporabe tokom ispitivanja dizala u svibnju 2010. godine koje redovno provodi Zavod za ispitivanje kvalitete. Izvještaj o ispitivanju dizala i tehničkim nedostacima dostavljeni su gosp. Željkuk Bakoviću, rukovodiocu bolničke tehničke službe dana 05. 07. 2010.
Idućeg dana otpočeli su radovi na popravku navedenih dizala, potom je pozvan Zavod za ispitivanje kvalitete da nam daju ovlaštenje za puštanje dizala u rad (naime, bez njihova dopuštenja ne smijemo dizala pustiti u uporabu), te je od 09.07. dizalo kod HMS riječkog lokaliteta opet u urednoj funkciji.
Žao nam je što su naši pacijenti u međuvremenu bili izvrgnuti neugodama.
 
Previous articleFilmovi na Riječkim ljetnim noćima
Next articleAkcija mladih i Lista za Rijeku: Rasprava o kvarnerskim brodogradilištima u Županijskoj skupštini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here