Home Najnovije Prošlog vikenda evidentirano 205 prometnih prekršaja i 32 nesreće

Prošlog vikenda evidentirano 205 prometnih prekršaja i 32 nesreće

95
0
policija 6a (1)
policija 6a (1)

Prošlog vikenda, Policijska uprava Primorsko-goranska provela je pojačan nadzor u prometu na svom području, što je rezultiralo evidentiranjem ukupno 205 prometnih prekršaja i 32 prometne nesreće s ozlijeđenima.

Među evidentiranim prekršajima, 30 se odnosi na prekoračenje brzine, 21 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 19 na vožnju pod utjecajem alkohola, te 12 na upravljanje tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima. Dodatno, zabilježeno je 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja, i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, uz ostalih 107 prekršaja.

Najveća brzina koja je zabilježena iznosila je 197 km/h na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage u blizini Vrbovskog, što je znatno premašilo ograničenje od 110 km/h. Vozač koji je vozio navedenom brzinom bit će sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče vozača pod utjecajem alkohola, od 85 alkotestiranih, njih 19 je bilo pod utjecajem alkohola. Najviša koncentracija alkohola, od 2,42 promila, evidentirana je u Rabu kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, što je daleko iznad dopuštene granice. Vozač je odmah izdvojen iz prometa i sankcioniran sukladno zakonu.

Osim prekršaja, zabilježeno je i 32 prometne nesreće u kojima su tri osobe teže, a osam lakše ozlijeđene. Ovim putem apeliramo na sve vozače da budu maksimalno oprezni i dosljedno poštuju prometne propise kako bi se spriječile nesreće, osobito one koje mogu biti po život opasne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here