Home Najnovije Rade Šerbedžija s obitelji seli u Rijeku

Rade Šerbedžija s obitelji seli u Rijeku

1862
0

Rade Šerbedžija i Lenka Udovički u pripremama su za trajno preseljenje iz SAD-a u Rijeku gdje će se doseliti s kćerima Vanjom i Milicom. Glavni razlog preseljenja obitelji Šerbedžija u grad na Rječini je pokretanje studija glume pri riječkom Sveučilištu na kojem će glumac i njegova supruga predavati. Obitelj se navodno već počela pakirati u svom losanđeleskom domu, iako svoju novu, riječku rezidenciju još nisu odabrali. Njezina će lokacija vjerojatno ponajviše ovisiti o školama 15-godišnje Vanje i 13-godišnje Milice. Mama Lenka tijekom nedavnog boravka u Rijeci već je obišla nekoliko osnovnih i srednjih škola, no konačnu odluku obitelj tek treba zajednički donijeti, piše današnji Jutarnji list.

Rade u Rijeku dolazi potkraj svibnja, na premijerno prikazivanje svoja dva filma u Art kinu Croatia, a ubrzo nakon toga počinju i pripreme za novu sezonu teatra Ulysses na Brijunima gdje tradicionalno s obitelji provodi svoja ljeta. Obitelj pred sobom, kako doznajemo, na raspolaganju ima cijelo ljeto za upoznavanje s ovdašnjim tržištem nekretnina te da naposljetku pronađu svoj novi dom. Naime, Vanja i Milica na jesen bi trebale krenuti u svoje nove škole, a početak rada diplomskog studija očekuje se u veljači sljedeće godine.

rade

Prema riječima rektora Sveučilišta u Rijeci Pere Lučina, bit će to novi sveučilišni odjel, a radit će se o diplomskom programu u trajanju od dvije godine. Lučin ističe da je u tijeku pripremanje programa, nakon čega slijedi ocjenjivanje, stoga kao realni rok za početak tog diplomskog studija spominje upravo veljaču. Na njemu, osim profesora Šerbedžija bit će uključeni i brojni ugledni vanjski suradnici iz zemlje i inozemstva. Studij bi trebao obuhvaćati područje glume, medija i općenito kulture te bi polaznicima, nakon trogodišnjeg preddiplomskog studija, trebao pružiti šire obrazovanje od klasične filmske akademije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here