Home Vijesti Ravnatelj Rebra: Mjere uvedene na vrijeme ali ih se narod ne pridržava!

Ravnatelj Rebra: Mjere uvedene na vrijeme ali ih se narod ne pridržava!

442
0

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić je za RTL komentirao stanje s koronavirusom u Hrvatskoj.

“U ovom trenutku pandemije više od 250 naših zaposlenika je raspoređeno u drugim bolnicama, prvenstveno u Zagrebu, ali nešto je otišlo i u druge županije. Jednostavno moramo surađivati, ali polako osjećamo da smo i mi kadrovski iscrpljeni jer uz ovih 250, imamo oko 100 koji su pozitivni na koronavirus i oko 200 koji su u samoizolaciji. Ali još uvijek se dobro nosimo”, poručio je Ćorušić.

Onkološkim pacijentima također su potrebni respiratori.

“Mi smo prema zahtjevu Ministarstva zdravstva popisali sve respiratore koje imamo, to je bilo 146 u travnju ove godine za vrijeme lockdowna. 31 smo posudili drugim bolnicama i treba ljudima reći da su respiratori vezani uglavnom za anesteziološke aparate, jedinice intenzivnog liječenja i nešto ih ima u sobama za buđenje nakon operacije. Prema tome, nama su sada uska grla postale jedinice intenzivnog liječenja jer jednostavno tamo gdje imate osam postelja s osam respiratora, sada je šest. Nastala je redukcija programa i nemoguće je to izbjeći”, rekao je Ćorušić.

Ravnatelj je zabrinut i oko visokog broja preminulih od posljedica bolesti covid-19.

“Zaista brojke nisu obećavajuće, one su realne. Hrvatska je tu gdje je. Mislim da je jedini način da se smanji broj umrlih da svi zajedno poštujemo mjere propisane od strane vlade”, izjavio je Ćorušić.

Broj novozaraženih i dalje ne pada usprkos zatvaranjima kafića, restorana i drugih objekata u kojima se ljudi mogu družiti. Kaže kako, mjere ne kasne.

“Mjere nisu zakašnjele, samo ih se narod ne pridržava”, zaključio je Ćorušić na RTL-u.

Previous articleBeroš: Lockdown je zadnja opcija, razgovaramo o propusnicama!
Next articleSlovenska liječnica objasnila zašto ne pomažu stroge mjere!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here