Home Vijesti Beroš: Lockdown je zadnja opcija, razgovaramo o propusnicama!

Beroš: Lockdown je zadnja opcija, razgovaramo o propusnicama!

482
0

Ministar zdravstva Vili Beroš na HRT-u je govorio o mjerama, epidemiološkoj situaciji i početku cijepljenja.

Kaže da se osjeća odgovornim za čitavu situaciju.

“Naravno da se osjećam odgovornim. Međutim riječ je o višedimenzionalnoj, kompleksnoj krizi i jednoznačnih rješenja i odgovora nema. Ono što je jedino moguće u danim okolnostima je iz dana u dan pratiti epidemiološku situaciju, pratiti sve one elemente koji ju jasno opisuju – broj novozaraženih, njihova raspoređenost, pojavnost, i na osnovu tih elemenata propisivati mjere, rekao je Beroš dodavši da će se rezultati poduzetih mjera osjetiti tek za 4 – 5 tjedana, naravno ako ih se ljudi pridržavaju”, kaže Beroš.

Uvođenje propusnica?

Tvrdi da je lockdown krajnja opcija i vjeruje da se neće dogoditi.

“Vidjeli smo na primjeru okolnih zemalja što tvrdi lockdown donosi. To nije ništa dobro. Dakle, treba naći model suživota u okolnostima novog normalnog, moramo omogućiti određene gospodarske aktivnosti, a pri tome reducirati sve ono što možemo reducirati. I to je upravo ono što radimo, nastojimo balansirati mjere. Najlakše bi bilo uvesti najtvrđi lockdown i zatvoriti sve. Ali to nije realno naročito što ne znamo koliko će ova situacija potrajat”, kazao je Beroš.

Kaže da se razgovara i o ograničenju putovanja i uvođenju propusnica.

“pratit ćemo situaciju. Ako epidemiološka situacija bude takva da zahtjeva sličan način organizacije rada i života, uvest ćemo i to ali u ovom trenutku to nije jako izvjesno”, rekao je Beroš za HRT.

Previous articleVK Jadran: Rowers do more! (VIDEO)
Next articleRavnatelj Rebra: Mjere uvedene na vrijeme ali ih se narod ne pridržava!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here