Home Sport Rekordno brzi 539 skok na Festivalu sporta i rekreacije Homo si teć

Rekordno brzi 539 skok na Festivalu sporta i rekreacije Homo si teć

208
0
539 skok 2024 3 najbrze zene

Otvoreno je 25. izdanje festivala sporta i rekreacije Homo si teć uz 539 skok, uzbuđujuću utrku koja je privukla brojne riječke zaljubljenike u trčanje. Sara Superina i Ivan Vuletić postavili su nove rekorde staze, ostavljajući dubok dojam na natjecanju.

Trka kroz Trsatske stube: Homo si teć uz 539 skok

Trka je bila kratka, ali izuzetno zahtjevna, protežući se dužinom od 463 metra s visinskom razlikom od čak 91 metar između starta u podnožju stuba i cilja na platou u Ulici Joakima Rakovca. Ukupno 81 hrabrih trkača suočilo se s izazovom pretrčavanja ili preskakanja 539 stepenica, potaknutih proljetnim vremenom i strašću prema sportu.

Rekordi i pobjednici

U ženskoj kategoriji, najbrže su bile Sara Superina, Marta Močinić i Ana Mihalić, dok su u muškoj kategoriji apsolutne pobjede odnijeli Ivan Vuletić, Davor Varga i Nikola Kruljac. Ivan Vuletić oborio je vlastiti rekord staze, dok je Sara Superina srušila rekord koji je postavljen još 2017. godine.

Nagrade i slavlje

Najbolji trkači u apsolutnom poretku osvojili su poklon bonove sponzora Sport Visiona, kao i unikatne pehare osmišljene od strane studenata kiparstva preddiplomskog studija Primijenjenih Umjetnosti, uz podršku riječke pročelnice za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Ive Erceg.

539 skok 2024 4 najbrzi muskarci 1
539 skok 2024 4 najbrzi muskarci 1

Sudionici svih generacija

Utrka je privukla rekreativce svih dobnih skupina, od najmlađih do najstarijih. Najmlađa sudionica bila je Dana Duda, dok je najstariji sudionik ponovno bio Božidar Bogojević, veteran utrke Trsatskim stubama.

Nastavak slavlja trčanja

Riječko slavlje trčanja nastavlja se 13. travnja utrkom po popularnoj šetnici uz more – Molo longo trkom. Prijave za nju, kao i za sve preostale natjecateljske utrke na rasporedu 28. travnja, primaju se putem službene stranice www.rijeka.run.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here