Home Mozaik Renovirao kuću i u hodniku ispod poda našao nešto nevjerojatno: I doktori...

Renovirao kuću i u hodniku ispod poda našao nešto nevjerojatno: I doktori se šokirali kad su vidjeli što je

93
0

Renoviranje kuća često je prepuno izazova, jer ljudi ne znaju šta se sve krije. Jedan Australijanac odlučio je da sredi svoju kuću i počeo je da skida daske u hodniku. Na njegovo zaprepašćenje, usledio je prizor kome se niko nije nadao, a ponajmanje on. Fotografije možete pogledati klikom na ovaj link.

Čak su i stručnjaci zbunjeni.

Kako piše New York Post, fotografije koje su zbunile publiku objavila je njegova susjeda Hannah Seymour. Na slikama se vidi crna, sluzava masa koja se raširila po podu u obliku paukove mreže ili korijenja drveća.

– Imaš li ideju što je ovo? – stoji u objavi koju je podijelilo Udruženje plijesni i gljivica Australije i Novog Zelanda.

Uslijedili su brojni komentari i teorije o tome što bi to moglo biti.

– Ovo mi liči na pipke i Netflixovu hit seriju “Stranger Things”.

– Kao iz Marvelovih filmova, mora da su izvanzemaljci – bili su neki od komentara.

U međuvremenu su se oglasili stručnjaci koji pojašnjavaju kako je najvjerojatnije riječ o plijesni koja se pojavljuje kada se vlaga zadrži ispod dasaka u podu.

– Nije u pitanju bilo kakva, nego najvjerojatnije crna plijesan. Najbolje bi bilo pozvati stručnjaka da to procijeni na licu mjesta, kao i da odredi način otklanjanja problema – objasnio je Adam Lebrock, australski stručnjak za gljive.

Čak su i profesionalni mikolozi bili zbunjeni gljivicama.

– Bez osobnog pregleda gljive kroz mikroskop kako bi se utvrdile druge značajke u strukturi, ne mogu biti 100 posto sigurni. Ali ovo izgleda kao micelij gljivice “mokre truleži” koja se naziva podrumska trulež, rekla je dr. Patricia Kaišian, kustosica mikologije u Državnom muzeju New Yorka.

Prema većini stručnjaka, najvjerojatnije je riječ o podmukloj crnoj plijesni koja je odgovorna za brojne zdravstvene probleme, uključujući probleme s disanjem i demenciju.

Previous articleIznenada umrla djevojčica (11): ‘Napustila nas je naša draga učenica’
Next articleSpremala se za vjenčanje, a onda se odjednom pojavio on VIDEO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here