Home Najnovije RiBook – nova knjižara u gradu na Rječini

RiBook – nova knjižara u gradu na Rječini

4607
0

Prigodnom svečanošću te predstavljanjem knjige Marka Grčića “Riječi, riječi, riječi” danas je u Rijeci otvorena nova knjižara “RiBook”.

Knjižaru od ostalih u gradu razlikuje to što je prostor za njezino djelovanje grad Rijeka namjenski odabrao kao prostor za rad knjižare s programom, gdje će se osim prodaje knjiga poticati održavanje kulturno-animacijskih programa. To se odnosi na predstavljanje knjiga, tribine, gostovanja autora i drugih programa kojima će se popularizirati kultura knjige i čitanja, posebno među mladima.

Knjižara u Ulici Janeza Trdine tako uz police s knjigama ima i odjeljak gdje će se organizirati takvi programi, ali će služiti i kao okupljalište onih koje zanima knjiga.

Grad je u sklopu mjera za unaprjeđenje položaja knjige u Rijeci smanjio knjižarama, antikvarijatima i galerijama osnovni zakup s 14,43 na 6,25 eura po četvornom metru. Time se nastoji stvoriti kvalitetna knjižarska mreža u gradu poticanjem knjižara da obogaćuju ponudu, ali i otvaraju nove knjižare.

Za zakup nove knjižare sa 140 četvornih metara natjecale su se tvrtke “Ex Libris” iz Rijeke i “Superknjižara” iz Zagreba. Gradsko je povjerenstvo prihvatilo predložene programe obaju ponuditelja, a u licitaciji je “Superknjižara” ponudila višu zakupninu.

Današnje predstavljanje knjige Marka Grčića izdavača Hrvatskog društva pisaca iz Zagreba, u kojoj su njegove odabrane kolumne, održano je kao prvo događanje u sklopu programa “Luda Luna” koji se održava u noći punog mjeseca. Urednica programa je Jadranka Pintarić, a voditelj je bio Nikola Petković. (Hina)

Previous articleBurze se tresu, ima li stvarnog razloga?
Next articleIvančić: Govorio sam da će biti oscilacija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here