Home Vijesti Riječani pomažu 24 zaboravljena stanovnika u prihvatilištu Strmici kod Knina

Riječani pomažu 24 zaboravljena stanovnika u prihvatilištu Strmici kod Knina

884
0

U petak, 19. prosinca, u 19 h u knjižari Profil (na 4. katu Towera) održat ce se večer poezije. Drugi je to od 4 koraka humanosti pokrenutog povodom priče o privremenom prihvatilištu za prognanike i izbjeglice, u Strmici kod Knina. Ti ljudi – raznih životnih dobi, raznih i redovito traumatičnih životnih iskustava, većinom narušena zdravlja i više gladni no siti, živeći uglavnom od državne socijalne pomoći od oko 500 kuna – čekaju neka rješenja za sebe, neke povratke, neki čak i povratak svoga identiteta, neke odlaske.

Ulaz 20 kuna, a ako netko zeli dati i vise neka bude slobodan to i učiniti…Pjesme će čitati Silvije Čohar, Tanja Grubišić , Borivoj Bukva i inicijator akcije Sandi Basić. Naravno, sav prihod namijenjen je za ljude u prihvatilistu za prognanike i izbjeglice.

Prikupljanje odjeće i hrane u Klubu Sušačana bio je prvi korak humanosti koji je pokrenuo mladi Riječanin Sandi Basić, nezaposleni profesor ekonomije i pjesnik, treći će biti elektroparty u novootvorenom klubu Filter početkom siječnja, a koncem siječnja bit će organiziran i rock koncert.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here