Home Vijesti Riječanka koja je spašavala utopljenika u Ulici Franje Račkoga otkriva: Čovjek sa...

Riječanka koja je spašavala utopljenika u Ulici Franje Račkoga otkriva: Čovjek sa snimke je preživio, preminula je druga osoba! (VIDEO)

1516
0

Sinoć je na društvenim mrežama osvanula snimka dramatičnog spašavanja muškarca kojega je bujica u Ulici Franje Račkog nosila prema zaustavljenim automobilima na poplavljenoj prometnici. Mnogi su taj slučaj povezali s preminulom osobom pronađenom nešto kasnije, međutim, kako doznaje Dnevnik.hr, osoba sa snimke je preživjela.

Na snimci se vidi osoba koju voda gura ispod kombija, a drugi ju muškarac pokušava izvući. Sve je to potrajalo poprilično dugo, a u pomoć je priskočila i Riječanka, inače zdravstvena radnica Vedra Gurdon.

“Imam moralnu i ljudsku obavezu reći da je muškarac kojega smo njegov sin i ja spašavali i izvlačili ispod kombija – živ i da to nije osoba čije je tijelo pronađeno ispod automobila. To su dva odvojena slučaja koja su se dogodila vrlo blizu jedan drugoga”, rekla je Gurdon za Dnevnik.hr, te dodala:

“Moj sin i ja smo na prozoru promatrali hoće li kiša stati, trebala sam izvesti psa u šetnju. U jednom trenutku čula sam zapomaganje muškarca koji je vikao da će mu se otac utopiti i da će mu bujica odnijeti oca”, opisala je Gurdon.

Istrčala je potom iz kuće na cestu, a isti čas i nju je ponijela bujica. Odsklizala je do vozila i pomogla pridignuti čovjeka kojemu su noge bile iza kotača, a glava ispod bujice. Bio je pri svijesti, prebacili su ga preko jednog automobila i pričekali hitnu pomoć.

“U neposrednoj blizini bilo je petnaestak automobila, u svima su bili ljudi, bila su im upaljena svjetla i nitko se od prisutnih nije odlučio izaći iz auta kako bi pritekao u pomoć. Bilo je i ljudi na prozorima zgrada i nitko, osim 70-godišnjeg susjeda, nije izašao kako bi pomogao”, rekla je.

Nedaleko od mjesta na kojemu je spašen muškarac ispod plavog Fiat Punta pronađeno je tijelo drugog muškarca, doznaje Dnevnik.hr.

Trenutnu situaciju u gradu možete pratiti i na našoj viber grupi!

Previous articleMogu li prosvjedi u Iranu ugroziti teokratski režim?
Next articleOsim Cetinskog lažne covid-potvrde kupovali i sportaši, misica i profesor s Teologije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here